Blåbærscones

I dag lagde jeg blåbærscones med selv plukkete blåbær fra hytten.  Blåbærscones er veldig godt å ha til lunsj, men det er også en god dessert. Scones er veldig lett å lage og trenger ikke å heve.
Blåbærscones:
  •  250 g hvetemel
  • 1ss sukker
  • 3ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 3 egg (1 til pensling)
  • 1,5 dl matfløte (kan erstattes med melk)
  • 100 g blåbær
  • 2ss melk
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i en bolle eller en kjøkkenmaskin med mel, sukker og bakepulver.
Jeg smuldrer smøret med hendene, men du kan også kjøre deigen i en kjøkkenmaskin. Smuldre smøret inn i deigen eller kjør det til en fast deig i en kjøkkenmaskin.
Pisk sammen 2 egg og fløte løst og rør det inn i deigen.
Deigen er veldig klissete, men det skal være sånn.
Snu blåbærene i litt hvetemel. Dette er viktig for at ikke alle blåbærene skal synke til bunnen av sconesen.
Rør så også blåbærene inn i deigen og deigen er ferdig.
Jeg pleier å steke sconesene i et muffinsbrett uten muffinsformer. Det er lurt å spraye brettet med formfett eller smøre med smør, slik at det blir lettere å få sconesene ut av formene når de er ferdig stekt.
Du kan også rulle eller trykke ut deigen til ca. 1,5 cm tykkelse. Trykk ut sirkler med et glass og legg dem på et bakepapir.
Pensle sconesene med en blanding av 1 egg og 2 ss melk som lett er pisket sammen.
Stek dem ved 200 grader i ca. 15 min.
Så er de klar til å nytes!
Håper det smaker :)
Thea

3 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei Thea. Å så lekkert; disse sconesene ser veldig gode ut og sunne også.
    Ane

  2. Anonymous

    Jeg har prøvd å bake dem nå, og de var veldig gode :) Men en burde nok ha slike muffinsformer som du har på bildene over fordi det var vanskelig å få dem pene på et bakepapir. Hvordan er det å fryse dem forresten?

  3. My Little Kitchen

    Hei! :)

    Ja, det er nok lettest å steke dem i en muffinsbrett eller i muffinsformer. Blåbærscones går fint ann å fryse.

    Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *