Smuldrepai med jordbær & rabarbra

I dag hadde vi gjester på hytten og jeg lagde denne smuldrepaien med jordbær og rabarbra til dessert. Smuldrepaien serveres varm og smaker godt sammen med is.

Smuldredeig:
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn (lettkokt type)
  • 4ss sukker
  • 100g kaldt smør


Fyll:

  • 1 l renset jordbær og rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1ss potetmel
Vask og rense jordbær og rabarbra. Del jordbærene i biter og rabarbraen i tynne skiver.
Bland det med potetmel.

Fordel dette i en paiform eller ildfast form.

Ha mel, havregryn, sukker og smør i terninger i en mikser.

Kjør det i mikseren til en smuldrete masse. Du kan også smuldre smøret for hånd med det er vanskeligere og tar lengre tid.

Dryss smulene i et jevnt lag over jordbærene og rabarbraen i formen.
La den stå midt i ovnen på 200 gr i 15-20 minutter, til deigen er gyllen og jordbær-rabarbrasaften bobler opp langs siden av formen.
Smuldrepaien smaker best varm og server den gjerne med is.
Håper det smaker!

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

Thea

4 kommentarer

  1. Anonymous

    Himmelsk godt!og så lett,denne skal jeg prøve meg på:)

  2. Anonymous

    Clever Girl!

  3. susanne

    snudde du paiformen før servering

  4. Nei, jeg bare serverte smuldrepaien i formen og folk forsynte seg med skje :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *