Krabbe-fiskesuppe a la Krabbapollen med chilitoast

I dag er det en selvkomponert krabbe-fiskesuppe med selvfisket torsk og selvfanget krabbe på menyen. Marte og jeg lagde denne deilige suppen, servert med chilitoast til lunsj.


Her er torsken på 3,3 kilo vi fikk på hytten og den brukte vi i krabbe-fiskesuppen.

Krabbe-fiskesuppe a la Krabbapollen:

  • 1-2 løk
  • 1 hvitløk, hakket
  • 2 vårløk
  • 3 sjampinjonger
  • Olivenolje
  • 3 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 2ss rømme
  • 2-3 krabber
  • 1/2 kg torskefilet
  • 2-3 ts gurkemeie
  • 1 ss timian/merian
  • Vann
  • Noen sitrondråper



Skjær torskefilene i biter og ta kjøttet ut av krabbene.

Skjær opp løk, vårløk, hvitløk og sjampinjong og ha det i en stekepanne.


Fres løk, vårløk, hvitløk og sjampinjong i olje til det blir mykt.


Ha grønnsakene i en kjele. Tilsett salt, pepper og hvitvin. Kok raskt opp i 5 minutter. Da fordamper alkoholen i vinen.


Ha i fisk, krabbe, hakket tomat, rømme, matfløte, gurkemeie, timian og noen sitrondråper.

Tilsett deretter vann til det dekker alt.  Smak til med krydder, salt og pepper.


Smuldre i buljongterningen og la alt småkoke i ca. 15 minutter.

Ferdig!
Chilitoast
  • Ca. 50g smør
  • 1 grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, presset
  • 1ss timian/merian
  • 5 små bagetter i skiver, ristet i ovnen/brødrister



Skjær bagettene i skiver.
Legg dem på et stekebrett og rist dem i ovnen i 2-3 minutter på hver side. Du kan også riste skivene i en brødrister.


Bland sammen smør, chili, hvitløk og timian.
Smør chilismør på alle toastene og la smøret smelte.


Server krabbe-fiskesuppen med chilitoast ved siden av.
Denne suppen falt ihvertfall i smak hos alle her på hytten.
Thea

2 kommentarer

  1. Nam, de så kjempegode ut! Bra forklart med fine bilder, kjempefin blogg :)

  2. Tusen takk! Bra at du likte bloggen :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *