Solsikkeboller

I dag lagde jeg solsikkeboller til lunsj. Jeg smakte solsikkeboller for første gang, da jeg var i Sverige i sommer og syntes at det var veldig godt. Så i dag prøvde jeg meg på det. Selv om det heter solsikkeboller er det mer som rundstykker med solsikkefrø i.

Her er oppskriften:

Solsikkeboller:
ca. 20 stk

  • 7dl lunket vann
  • 50 g gjær
  • 250 g solsikkekjerner
  • 180 g havregryn
  • 2 ts salt/urtesalt
  • 700 g – 900 g hvetemel
  • 1 egg tilpensling

Hell det lunkne vannet, ca. 37 grader i en bolle og rør ut gjæren.

Tilsett 175 g solsikkefrø og havregryn.

La blandingen hvile i 10 minutter.

Bland saltet i melet og ha i litt mel om gangen…

…til deigen er fast og slipper kanten av bollen.

Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhånkle og sett den til heving et lunt sted til dobbel strørrelse, omtrent 1 time.

Ha deigen på bordet med litt mel, form den til en pølse og del i ca. 20 deler.

Form til boller og legg på et stekebrett.

Etterhev bollene i ca. 30 minutter. Jeg satt dem i ovnen på 40 grader, men du kan også heve dem under et kjøkkenhånkle.

Pensle bollene med egg og strø på resten av solsikke kjernene.

Stek dem ved 250 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne.

Server solsikkebollene varme og nystekte.

Solsikkebollene smaker fantastisk godt sammen med kremost som philadephia.

 
Thea

1 kommentar

  1. Anonymous

    Hei Thea!

    Jeg lagde solsikkeboller i går og de smakte himmelsk. Takk for oppskrifen.

    Kirsti

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *