Disse deilige belgiske vaflene lagde Lise og jeg, da vi fikk gjester på hytten. Belgiske vafler er tykkere og stivere enn de tradisjonelle norske vaflene. De er kjempegod og smaker spesielt godt med syltetøy.
Belgiske vafler:
- 150 g smør
- 4 dl melk
- 4 egg, skilt i plommer og hvite
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 25 g gjær
- 3,5 dl vann
- 1 ss nøytral matolje
Smelt smøret.
Hell i melken. La det hele bli fingervarmt.
Skill eggeplommene og eggehvitene fra hverandre.
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn eggeplommene…
…og melkeblandingen.
Rør gjæren ut i lunkent vann.
Bland dette inn i røren sammen med oljen.
Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt.
La røren stå i kjøleskapet å heve i ca. 30 minutter. Siden røren har gjær i seg hever den seg og blir stor og luftig.
Stek vaflene i varmt spesialjern for belgiske vafler. Ha på røre og stek i noen minutter til de blir gyldne.
Ferdig stekte belgiske vafler.
Når vaflene er ferdig stekt i vaffeljernet er de myke. Avkjøl på rist og de blir de stive, slik som belgiske vafler skal være.
Server de belsgiske vaflene med syltetøy eller sukker.
De belgiske vaflene var i hvertfall veldig populære her på hytten.
Thea
De belgiske vaflene ser utrolig gode ut!
Hei, hvor har du kjøpt den fine kjelen du smelter smøret i? Så det var med måleenheten cups i !!!
Anette
Hei, Anette!
Kjelene er kjøpt på Ikea :)
Thea
må man bruke spesialjern for belgiske vafler eller kan man bruke vanlig vaffel jern?
Du kan sikkert steke den belgiske vaffelrøren i et vanlig vaffeljern, men det blir liksom ikke helt ordentlige belgiske vafler :)
Hei
Vet du om det er mulig å bruke tørrgjær? Hvis du vet, når blander man det inn?
Ja, du kan fint bruke tørrgjær. Rør den ut i lunket vann :-)
Er det en halv pose da?
Takk for svar (:
Ja, det blir en halv pose tørrgjær (3,5gram) :-)