Oreokake

På lørdag var jeg i konfirmasjon til venninnen min, Marte. Jeg bakte denne oreokaken til henne.

Oreokake:

  • Ca. 450 g Oreo kjeks
  • 100 g smeltet smør
  • 1 pk Phildelphia (225 g)
  • 2,5 dl melis
  • 3,5 dl kremfløte, vispet til krem
  • 2,5 ss sukker
  • 1 porsjon sjokolademousse (oppskrift HER)
  • 3 dl melk til sjokolademoussen
Ha 1/4 del av oreokjeksene i en skål og sett til side. Legg resten av kjeksene i en pose.
Knus oreokjeksene til småbiter i posen. Bruken kjevle eller lignende.
Smelt smør, hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt.
Smør kjekssmulene utover i en form en 24 cm rund form.
Miks philadelfiaost med melis i en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse.

Bland krem med sukker og stivpisk. Rør halvparten av den stivpiskete kremen forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Sett resten av kremen til side.

Smør massen over kakebunnen og sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag sjokolademoussen etter denne oppskriften. 

Rør kjeksbitene du satte til side inn i moussen.
Smør sjokolademoussen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt med sjokoladesaus og litt revet sjokolade.
La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer. Oreokaken blir enda bedre om den får stå ett døgn.
Skjær rundt kanten formen og løsne kaken.
 Ha den på et kakefat og server.

Et stykke deilig oreokake :-)

Thea

23 kommentarer

  1. Denne kaken må prøves av meg!

    Skikkelig bra skrevet som oppskrift og fint at du hadde bilder så du ikke går deg helt vill i kakabakingen!

  2. Ja, denne oreokakken må du prøve. Den er kjempegod. Bra du liker bloggen :)

  3. Her var det masse godt, må prøve noen av dine deilige oppskrifter. Tusen takk for en fin blogg.

  4. Anonymous

    ser utrolig godt ut!!
    har du et got forslag til hjemmelaget sjokoladdemose istedefor pose? Og hvor er kakefatet og lokket fra?
    bra blogg!!

    1. My Little Kitchen

      Hei! :)

      Jeg har ikke laget sjokolademousse enda, men her er link til en oppskrift: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/sjokolademousse/

      Kakefatet er Kongle fra Magnor Glassverk. Klokken er fra Riviera Maison.

      Thea

    2. Anonymous

      Tusen Takk for svar!
      liker bloggen din veldig godt!!!
      stå på!!!

  5. Denne kaken prøvde jeg å lage og den ble kjempe god anbefaler å prøve oreo kake. Du hadde en veldig fin blogg interresant å lese, jeg som sjøøl skal bli kokk :D Takk :)

  6. Anonymous

    kjempefin blogg!:D som noen andre nevnte tidligere er det kjempefint at du har så detaljerte oppskrifter med bilder:) har prøvd ut denne oreo-kaken og den ble nydelig! har bare et spørsmål, kan man fryse denne kaken? :)

  7. My Little Kitchen

    Tusen takk for hyggelig kommentar! :)

    Oreokake kan fint fryses.

    Thea

  8. Anonymous

    Hei,

    når det står vi skal bruke 3,5 dl pisket krem mener du at vi skal piske 3,5 dl kremfløte? og går det ann å bruke kremost istedet for philedelphia eller smaker det best med kremfløte og til slutt kan jeg bruke en litt mindre form?

    Takk på forhånd.

    1. My Little Kitchen

      Hei :)

      Ja, mener 3,5 dl kremfløte som er pisket til krem. Du kan selvfølgelig bruke kremost istedenfor philadelfia. Men jeg har ikke prøvd det for jeg lager alltid med philadelfia. Du kan bruke en mindre form. Da får en høyere kake :)

      Lykke til med bakingen :)

      Thea

      1. …så hva med å korrigere oppskriften?

    2. Anonymous

      hei, jeg lurte hvor mye kremfløte(flytende) er det som må brukes slik at en får 3,5 dl pisket krem?

    3. Pisk 3,5 dl flytende fløte :-)

  9. Anonymous

    Heei:D Hva slags melk skal egentlig brukes? anbefaler du å bruke lett melk eller hel melk? Og skal smøret helst være usaltet eller har det ingenting å si? som du kanskje skjønner er jeg veldig dårlig til å lage ting/bake, derfor spør jeg. Nydelig blogg, du er VELDIG flink, stå på:D

    1. My Little Kitchen

      Hei, tusen takk! Jeg bruker lett melk. Tror ikke smøret må være usaltet i oreokake.

      Du må bare spørre om du lurer på noe, så svarer jeg så godt jeg kan :)

      Lykke til med bakingen! :D

      Thea

  10. Anonymous

    Konfirmerte meg idag og bakte flere kaker fra bloggen din. Oreokaken ble populær, det ble også flykræsj og oreo lollipop. Godt forklart og fine bilder!
    Fortsett å lag mat og skrive på bloggen :D

    1. Så gøy at du bakte kaker fra bloggen min til konfirmasjonen din. Takk for det :)

  11. Anonymous

    Skal i en konfirmasjon og lurte på om en kan fryse oreokake ,har brukt pose mouse.:)

    1. Jeg har aldri prøvd det selv, men ser at noen skriver på nettet at det går fint. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det går hvis du prøver det :)

  12. Anonymous

    Hei! tusen takk for oppskriften:) jeg prøvde denne, kaken ble kjempe god egentlig, men veldig myk spes kremen/toppingen. skjønner ikke hvor det gikk galt :(

    1. Hei! Så kjekt å høre at kaken ble god :-)Jeg skjønner ikke helt hva du mener. Ble kremen på toppen myk?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *