Fredags pizza

Denne pizzaen er fantastisk god og perfekt til helgekosen. Jeg lager ofte pizza om fredagene og serverer den med en hjemmelaget hvitløksdressing.

Pizzabunn:

  • 2 dl vann
  • 6 dl hvetemel
  • 25 g gjær
  • 1 ss honning
  • 3 ss oliven olje
  • 1/2 ts salt

Pizzafyll:

  • Mozarella ost, gouda ost eller hvitost, løk,
  • Karbonadedeig med oregano, hvitløk, peppermiks og sitronsaft.

Pizzasaus:

  • 150 g tomatpure
  • 1/2 dl vann
  • 1-2 ss oregano
  • 1/2-1 ss salt
  • 1-2 ss peppermiks (Santa Maria)
  • noen dråper sitron
Løs gjæren opp i lunket vann. Ha i salt, honning og olje.

Tilsett melet litt etter litt og rør godt sammen.

Elte deigen helt til den slipper kantene.

Spray en bolle med olje og legg pizzadeigen i den. Spray også olje på toppen av deigen, og legg plastfolie over. Hev deigen i 1-2 timer.
Nå er den har hevet til det dobbelte. Denne pizzadeigen blir til 1 stor eller 2 medium pizza.
Kjevle ut pizza deigen (ikke jobb for mye med den).
Ha tomatpure, vann, oregano, peppermiks, salt og noen dråper sitron i en bolle og bland alt sammen.
Smør pizzasausen på. Ta på skiver med mozarella ost, revet gouda ost og litt hakket løk. 
Kna oregano, presset hvitløk, litt peppermiks og sitronsaft inn i karbonadedeigen og form til små kjøttboller.
Ha kjøttbollene på pizzaen, klem de litt flat, slik at de lettere blir gjennomstekt. Sett pizzaen i en forvarmet ovn på 220gr, i ca. 15 minutter.
 Deilig hjemmelaget pizza.
 Hvitløksdressing:
  • 75g gresk yoghurt/naturell yoghurt
  • 1/2 presset sitron
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 1 ts salt

Bland alt sammen i en skål og server med pizzaen.

Pizzaen smaker ekstra godt med hvitløksdressing.

Like My Little Kitchen på facebook her!

Denne helgen skal jeg på hyttetur med noen venninner. Det blir kjempekoselig :)

God helg, alle sammen!

Thea

3 kommentarer

  1. Anonymous

    Nå har jeg kikket på endel av oppskriftene, og blitt fristet til å prøve noen av dem – bl. a. denne med pizza og Créme Brûlée. Jeg har selv noen gode pizzaoppskrifter, men din ser virkelig snadder ut – selv om den er enkel (ofte best).
    Det fineste med oppskriftene dine er de tydelige og instruktive bildene.
    Jeg håper du har planer om å bli proff. :O)

  2. Hei :) Hva kan man gjøre får og unngå at pizza deigen ikke skjærer seg når du skal legge den i bakepapiret før steking? Kanskje jeg skjevere for mye.

  3. Det er viktig å kan deigen godt før heving og bruke litt mel når du skal kjevle ut etter heving. Snu deigen innimellom utkjevlingen og ha på litt mer mel om deigen klisser seg. Håper det hjelper til neste gang :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *