Slik koker du krabbe

Familien min elsker krabbe. Heldigvis får vi mange krabber i krabbeteinene på hytten. Krabbene koker vi og spiser med loff, majones og sitron.
Krabbekoking:
  • 50 % – 70 % saltvann
  • Ferskvann
Tilbehør:
  • Loff
  •  Majones
  • Sitron
Krabber som vi fikk i krabbeteinen. Fanger du krabbene selv, bør de ikke ligge for lenge før de kokes.
Bruk en stor kjele og kok opp mye vann, 50 % – 70 % saltvann og resten ferskvann. Du kan også tilsette ca. 20 g salt per liter ferskvann, hvis du ikke har saltvann tilgjengelig. Krabbene kan også kokes i bare ferskvann, men da blir det mindre smak.
Legg krabbene en etter en i det kokende vannet. Kok raskt opp og la dem trekke i 20-25 minutter.

Ta krabbene ut av kjelen med en klype.

Legg dem i en balje og avkjøl.

Til venstre er en hunnkrabbe og til høyre en hannkrabbe.

Bruk krabbebestikk til å få kjøttet ut av krabbene og en knekker til å knuse skallet på klørne.

Ha krabbekjøttet på en loffskive med litt presset sitronsaft og majones på. Her er oppskrift på hjemmelaget majones!

Velbekomme!

Lik My Little Kitchen på facebook!

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *