Chocolate Chip Cookies

Herlig kjeksene med sjokoladebiter! Enkle å lage og smaker kjempegodt.

Chocolate Chip Cookies:

  • 250 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts. natron
  • 1 ss. vanilje sukker
  • 1/8 ts salt
  • 2 egg, romtempererte
  • 225 g smør, romtemperert
  • 200 g brunt sukker
  • 225 g sukker
  • 100 g mørk sjokolade
  • 200 g melkesjokolade
Ha mel, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Miks romtemperert smør, sukker og brunt sukker i en bolle.
Mens det mikser, ha i ett og ett egg. Miks dette ca. 2 minutter.
Tilsett så vaniljesukker og miks videre.

Tilsett melblandingen og miks alt godt sammen.

Ha i sjokoladebitene og rør dem inn i deigen med en slikkepott.

Da er deigen klar.

Bruk spiseskjeer eller hendene og form deigen til cherrytomat store kuler.

Stek kjeksene ved 175gr i ca. 10 minutter. Når de kommer ut av ovnen er de veldig myke. Avkjøl på rist og de blir fastere. Oppbevar i en tett boks.
Herlige kjeks med sjokoladebiter.

Kjeksene oppbevares best i en tett kakeboks.

Thea

11 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei Thea!
    Nå har jeg laget cookies etter din oppskrift. De ble ikke så runde og fine som dine, men veldig gode allikevel.
    Du har en veldig fin matblogg med mye fristende. I morgen skal jeg lage solsikkerundstykker, de har jeg laget før og er kjempegode.

    Hilsen Kirsti (kollega med din far)

  2. Anonymous

    Hvilken type smør bruker du til cookies?

    Kjempefin blogg <3

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk! Jeg bruker ekte meierismør fra Tine :)

      Thea

  3. Går det ann å bruke noe annet enn brunt sukker?

    1. Jeg er ikke sikkert. Det er som regel brunt sukker som skal være i slike kjeks :)

  4. Anonymous

    Disse bruker jeg å hakke mandler i i stedet for noe av sjokoladen ,det er godt dersom en ikke er allergisk.

    1. Takk for tips! :)

  5. Anonymous

    Hvor mange kjeks blir dette ca? Hadde vært fint om du kunne skrive det på oppskriften :) elsker bloggen din! :D

    1. Hei! Beklager er så lenge siden jeg bakte disse at jeg ikke husker, men tipper på rundt 30 kjeks :-)

  6. Hei Thea. Kan denne fryses ? eller evt bare stå i kjølekskapet til dagen etterpå?

    1. Hei! Ja denne kan absolutt fryses ned, og den kan også helt fint oppbevares tildekket i kjøleskapet i noen dager :-)
      Jeg pleier å ha den i en plastpose. Kos der med bakingen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *