Quiche Lorraine

Quiche Lorraine er en typisk fransk pai med bacon, egg og ost. Det er en kjempegod, smakfull pai som er veldig lett å lage.

Paibunn:

  • 110 g kaldt smør
  • 260 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2-1 dl kaldt vann

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 3 egg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl melk
  • 100g revet ost
  • 1 knivsodd muskat
  • 1 knivsod salt
  • hvit pepper

Smuldre det kalde smøret i melet blandet med salt. Bruk gjerne en food prosessor til dette, det gjorde jeg.

Ha i 1/2-1 dl vann. Pass på at det ikke blir for mye vann. Deigen skal bare så vidt henge sammen.

Form deigen til en flat runding og sett den i kjølleskapet i 1/2-1 time eller natten over. Hvis deigen har stått i kjøleskapet natten over er den veldig hard neste dag. Det lurt å ta den ut av kjøleskapet en god stund før du skal bruke den, slik at den blir lettere å kjevle ut.

Kjevl deigen ut.

Smør paiformen med smør eller formfett. Plasser deigen i formen og skjær den til langs kanten.

Sett ovnen på 200gr og finn frem ingrediensene til fyllet.

Ha egg, creme fraiche, melk, ost, muskat, salt og pepper i en bolle.

Pisk alt sammen.

Stek baconterningene sprø i en stekepanne og la dem renne av seg på et tørkepapir. Ha baconterningene i paiformen.


Hell eggeblandingen over.

Når ovnen er forvarmet til 200gr, sett paien i ovnen og skru den ned til 175gr. Stek den i ca. 30 minutter, til bunnen er ferdig stekt og toppen er gylden.

Server Quiche Lorraine med grønnsaker og gjerne en salat.

Vil du blir følger av My Little Kitchen på facebook? Trykk her!

Thea

6 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei! Takk for en flott og inspirerende side! Jeg lagde Quiche Lorraine i dag, men lurer på en ting; steker du paideigen før du har over eggeblandingen? Jeg stekte alt samtidig i ca. 45 min., men paideigen ble ikke stekt (den var rå i bunnen…).

    Hilsen Toril :-)

    1. My Little Kitchen

      Hei,Toril! Du kan steke paibunnen litt før du tar i fyllet. Da er du ihvertfall sikker på at bunnen blir ferdig stekt.

      Thea

  2. Anonymous

    Hei ;-)
    Her var det jammen mye snadder!!!
    Så kjekt at du deler. TAKK :-)

    Nancy

  3. Anonymous

    hvor mye melk skulle man ha oppi?

  4. ææh! står midt i bakingen når jeg innser du har glemt og nevne hvor mye melk det skal være i oppskriften :O:O

    1. Beklager, 1/2 dl melk :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *