Maki med scampi og agurk

Sushi er Japans nasjonalrett. Retten har blitt veldig populær i Norge de siste årene. Det finnes flere forskjellige typer sushi,  maki, nigiri og sashimi. Mange tror at sushi bare er rå fisk, men det finnes andre typer med scampi, krabbe, agurk og avokado . I dag har jeg laget maki med scampi og agurk.

Maki med scampi og agurk:

  • 1 kopp sushiris
  • 1 1/2 kopp vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Scampi
  • Agurk
  • Nori (algeplater)
  • Soyasaus
  • Wasabi
  • Syltet ingefær
  • Bambusmatte
 Kok risen, 1 kopp ris, 1 1/2 kopp vann og 1 ts salt. Rør forsiktig 1ts hvitvinseddik i risen. Avkjøl deretter.
 Rense rekene og stek dem i en stekepanne.
 Skjær agurk i strimler og så er det klart for å begynne å rulle.
 Legg en algeplate på bambusmatten og ha på et tynt lag med ris på halve algeplaten.
 Legg deretter reker og agurk i en stripe over.

Løft opp begge sidene av bambusmatten og press ris sidene mot hverandre.

Snurr deretter resten av algeplaten rundt rullen. Rull så bambusmatten rundt sushien og press over hele rullen med hendene, slik at det henger sammen.

 Rull ut og så har du en ferdig sushirull.
Skjær rullen i passe store biter med en kniv. Et tips er å holde kniven under kaldt vann først, for da blir det lettere å skjære opp rullen.
Dypp en og en sushibit i sojasaus på begge siden og spis den. Det er meningen å ta hele biten i munnen på en gang.
Mellom hver sushibit er det vanlig å spise en bit ingefær, for å rense smaksløkene før neste bit.
 Jeg elsker sushi. Det er kjempegodt og sunt.
Thea

10 kommentarer

  1. Så flott det så ut! Må virkelig prøve å lage dette – sushi er NAM! Men du? Hvilken type soyasaus bruker du?

  2. Takk, Kristine. Jeg bruker Kikkoman soyasaus :)

  3. Så veldig godt ut!, hvilken type wasabi bruker du? de jeg har brukt smaker blæh…. ikke som på sushi restauranter…

    1. My Little Kitchen

      Hei, Helene!

      Jeg har kjøpt wasabi på en japansk butikk i London. Wasabien heter Kinjirushi Wasabi.

      Thea :)

  4. Anonymous

    Hei! Det så kjempegodt og lettvint ut! God wasabi kan kjøpes som pulverform i asiatiske butikker og blandes ut med vann til ønsket konsistens.Den er utrolig sterk og frisk! Et lite tips: Scampi til sushi tilberedt i restauranter tilberedes ved koking. Start med å rette ut scampien ved å stikke en grillspyd av tre langs ryggraden(behold skallet på)og kok i vann nok til å dekke over scampien.La det avkjøles og fjern så skallet. Da blir scampien rett og fin.

  5. tips: du sier du skyller kniven under vann, men når man lager sushi skal man helst ha en komme me vann å eddik i og en skive sitron! før renslighet å utsettelse av bakterier, oppi der dypper man hendene, åsså for at risen ikke skal sitte fast når man lager maki og nigiri. oppi der dypper man også kniven! lykke til :)

  6. Viktoria

    Hvor kjøpte du scampiene?

    1. Scampi får du kjøpt på vanlig matbutikk :)

  7. Anonymous

    Ønsker flere sushi og tapas oppskrifter:)

    1. Takk for at du sier i fra! Har postet en del tapasoppskrifter på bloggen i det siste, hvis du har sett de. Sushioppskrifter skal jeg absolutt prøve å poste flere av :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *