Skinkepai

Supergod, smakfull pai med skinke og ost som er lett å lage. Server med en frisk salat.
Paibunn:
  • 110 g kaldt smør
  • 260 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2-1 dl kaldt vann

Fyll:

  • 2 pk skinke
  • 100g revet ost
  • 6 egg
  • 5 dl melk

Ha mel og smør i en mikserbolle.

Kjør til smøret er helt smuldret i melet. Ha i vann og salt. Kna til en deig.

Kjevle til en rund flate.

Bland egg og melk i en bolle, rasp osten og skjær skinken i biter.

Legg deigen i paiformen og form den til den passer.

Ha skinke og ost i formen.

Hell deretter melkeblandingen over.

Stek ved 225 grader i ca. 30-40 minutter til den blir gyllen på overflaten.

Deilig skinkepai.

Thea

17 kommentarer

  1. Hva kan man ha som tilbehør til denne?
    Salat, wok eller noe annet?

    1. My Little Kitchen

      Det er godt med salat som tilbehør til denne skinkepaien :)

  2. Anonymous

    Til hvor mange er denne oppskriften?
    Den så kjempegod ut..

    1. My Little Kitchen

      Vi pleier å lage 1 skinkepai når vi har denne til middag og vi er 5 stk. :)

      Thea

  3. Anonymous

    Så selve paideigen skal ikke forvarmes? Har uvanen med at alle paiene jeg lager får for myk bunn..

    1. Du kan forsteke bunnen hvis du vil, men det er ikke alltid det er nødvendig. Det er lurt å forsteke den i 10 minutter hvis bunnen er litt tykk, slik at den blir gjennomstekt. :)

  4. Anonymous

    det ser godt ut <3 skal prøve ;)

  5. Så veldig godt ut! Nå er den i ovnen, men dessverre var det litt lav kant på et sted, så det «rant ut av» :( så vet ikke hvordan resultatet blir da, med fyll under også;( uansett, super blogg! Jeg har fått lysten til å lage diverse på kjøkkenet :)

  6. Anonymous

    2pakkar skinke, er det ferdig strimla skinke a 300 gram du brukar?

  7. May Linda

    Denne paien har eg laga fleire gongar og fell i smak hos heile familien:-) men eg opplever at bunnen er fuktig/ser rå ut når den er ferdig. Eg forsteikar bunnen i ca 10 min før eg har fyllet på. Deiga lagar eg kvelden i forkant, og tek den rett ut av kjøleskapet når den skal lagast. Kan det vere grunnen? Andre som har opplevd det same?

    1. Hei! :-) Du kan prøve å hull bunnen med en gaffel og så forsteike bunnen i 10-15 minutter før du tar fyllet i. Slik som jeg har gjort med denne paien: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.co.uk/2013/03/pai-med-skinke-og-blamuggost.html

  8. Hvilken størrelse er det på formen din? Jeg lagde denne paien i dag, men brukte bare 4 egg og 4 dl melk, og da rant det akkurat ikke over. Hadde i litt grønnsaker i tillegg, men det var så lite så det burde ikke ha noe å si. Smaken var god da :)

  9. Gretha Larsen

    Kan paien lages ferdig dagen før den stekes?

    1. Ja, det går helt fint! Oppbevar i kjøleskapet :-)

  10. Kan man ha brokkoli, paprika og andre grønnsaker med skinken? Eller kommer det til å gjøre deigen soggy?

    1. Det går fint an å tilsette grønnsaker i eggeblandingen sammen med skinken. Forstek gjerne bunnen litt før du har i grønnsakene for å unngå for soggy bunn :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *