Døde fingre

Hva med å lage disse døde finger kjeksene til halloween? De er ekle, rynkete, uhyggelige, men skremmende god.

Tips! Det er enklere å få til formen på kjeksene ved å bruke denne formen.

Deig:

  • 2 egg (1 egg + 1 eggeplomme)
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 8 ss romtemperert smør
  • 65 g melis
  • 5 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 235 g hvetemel
  • eggehvite til pensling


Pynt:

  • skållede mandler
  • 1 ts kakaopulver
  • pensel
  • kniv

Rør sammen sukker, melis, vanilje ekstrakt, salt og egg i en bolle.

Rør inn mykt smør.

Tilsett mel og rør alt sammen.

Kna deigen lett. Pakk i plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i minst 1 time.

Legg mandlene i varmt vann og la det stå til skallet løsner. Skålde mandlene.

Rull til pølser og form til fingre. Bruk en kniv og lag streker på leddene og bruk en halv mandel til negl.

Pensle med eggehviten.

Stek ved 175 grader i 10-15 minutter.

Avkjøl

Pensle med kakaopulver for å få fingrene til å se gamle og rynkete ut.

Døde, rynkete fingre! Tørr du å spise en finger?

Happy halloween!

Thea

20 kommentarer

  1. Fy søren, du er flink. har kikket innom bloggen din flere ganger uten egentlig å være klar over det. Veldig mye spennende her! :)

  2. Anonymous

    Haha, for noen ekle fingre! Søren at jeg ikke så dette før nå, etter Halloween :D

  3. Anonymous

    Du er bare så utrolig flink! Jeg digger alt du har laget, har fått masse inspirasjon! Hilsen ei husmor

  4. Utrolig kult. Er enig i at det var kipt å finne dette nå etter Halloween, men skal nå huske på det til neste år. Hvor fikk du tak i de edderkoppene?

  5. Anonymous

    Anne: mye-moro.no selger ihvertfall edderkopper i poser. Antar man også kan få på leketøybutikker med halloweensaker.

  6. My Little Kitchen

    Hei, Anne! Du kan kjøpe slike edderkopper på lekebutikk eller Nille :)

    Thea

  7. Anonymous

    Går det ann å fryse dem?

    1. My Little Kitchen

      Jeg har aldri prøvd, men tviler på det går! :)

      Thea

  8. lin jeanette

    Fantastisk:-) liker ikkje halloween i norge, men nesten så eg må bake disse neste gang:-)

  9. Anonymous

    er det bolledeig? eller hva smaker det som?

    1. Hei! Det er kjeksdeig, så smaker som søte kjeks med vaniljesmak :-)

  10. Anonymous

    Takk! ;)

  11. Anonymous

    Så man kan bake de noen dager før man skal bruke dem? Siden det er kjeks :-)

    1. Ja, det kan du! :-)

  12. Anonymous

    Har laget de nå ,kjempekule :-) Hvordan skal jeg oppbevare de til i morgen ?

    1. Oppbevar i en tett boks :-)

  13. Susanne

    Kan deigen stå over natten?

  14. Ja, det går helt fint :-)

  15. Hei :) kor mange fingrar blir det av éi deig?

    1. Usikker på akkurat antall kjeks, det kommer litt an på hvor store de lages.

      Det blir ihvertfall et par brett med kjeks :-)

      Kos deg med bakingen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *