Krabbesuppe

Nå er det høst og krabbesesong. Jeg har laget en deilig krabbesuppe med selvfanget krabbe. Servert med chilitoast.

Krabbesuppe:

  • 50g smør
  • Rødløk, hakket
  • Vårløk, hakket
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 2 laurbærblad
  • Tomatpure
  • Hvitvin
  • 3 ss hvetemel
  • Matfløte
  • Sellerirot, fin hakket
  • Stangselleri, hakket
  • Krabber

Jeg brukte selvfangede krabber i denne suppen.

Rens krabbene og ta forsiktig ut kjøttet i klørne og beina.

Knus krabbeskallene med en kjevle og fres i olje i ca. 2 minutter.

Ha i 2 liter vann og hvitvin.

Skjær opp og stek rødløk, vårløk, gulrot, sellerirot og stangselleri.

Ha i smør, tomatpure, grønnsakene, salt og pepper.

La kraften småkoke i ca. 45 minutter.

Sil kraften, ta med grønnsakene og kast resten.

Kok opp suppen igjen.

Ha 3 spiseskjeer hvetemel og litt kaldt vann i et glass og rist til en blanding uten klumper.
Rør melblandingen og 1 spiseskje med smør inn i suppen.

La suppen småkoke i 5 minutter. Rør inn fløten og ha i krabbekjøttet rett før servering.

Chilitoast
  • Ca. 50g smør
  • 1 grønn chili, renset for frø og finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, presset
  • 1ss timian/merian
  • 5 små bagetter i skiver, ristet i ovnen/brødrister
Skjær bagettene i skiver. Legg dem på et stekebrett og rist dem i ovnen i 2-3 minutter på hver side. Du kan også riste skivene i en brødrister.

Bland sammen smør, chili, hvitløk og timian. Smør chilismør på alle toastene og la smøret smelte.

Deilig krabbesuppe servert med chilitoast.

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook, trykk her :)

Thea

3 kommentarer

  1. Ser kjempegodt ut! Krabbesuppe er litt utenfor tema på Det søte liv, men du er ALLTID hjertelig velkommen til å poste bilde med link til den fine bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du lager kaker eller andre søtsaker. Nydelige bilder du tar! Hilsen Kristine

  2. Anonymous

    Hvor mange er denne suppen beregnet til?
    Og hvor mange krabber og hvor mye hvitvin bruker du i denne suppen?

  3. My Little Kitchen

    Hei!

    Denne krabbesuppen er beregnet til rundt 6 personer.
    Jeg brukte rester fra mange krabber, så vet ikke hvor mange hele krabber jeg brukte. Bruk så mange krabbe du vil etter hva du liker. Jeg syntes det er godt med mye krabbekjøtt i suppen :)
    Smak suppen til med hvitvin.

    Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *