Italiensk pizza

I dag er det fredag og tid for italiensk pizza. Denne italienske pizzaen har tynn og sprø bunn, en god tomatsaus og fyllet er det du som bestemmer. Jeg brukte pepperoni og ost på den ene og skinke, ost, løk og oliven på den andre. Fantastisk god og smakfull italiensk pizza!

Italiensk pizzabunn:
2 stk

  • 25 g gjær
  • 2 1/2 dl kaldt vann
  • 3 ss olje
  • 1 1/2 ts salt
  • hvetemel til passe deig

Bland gjær, kaldt vann, olje og salt i en bolle.

Ha i mel og rør godt sammen. Deigen skal være myk og ikke klissete.

Kna deigen i 5 minutter på et bakebord. Sett deigen i kjøleskapet, mens du lager sausen.

Tomatsaus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker

Stek hakket løk og presset hvitløk i olje.

Tilsett oregano, basilikum, balsamico eddik og hermetiske tomater.

La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i to.

 Kjevl hver del til de er ca. 3 mm tykke. Legg på et bakepapir.

Smør et tynt lag med tomatsaus på begge pizzabunnene.

Ha på det fyllet du ønsker. Jeg hadde revet ost og pepperoni på den ene…

og løk, revet ost, oliven og skinke på den andre.
Stek pizzaene midt i ovnen ved 240 grader i ca. 10 minutter.

Del pizzaene opp med et pizzahjul og server.

Ønsker dere en god fredagskveld :)

Thea

13 kommentarer

  1. Nam, det så utrolig godt ut!!

  2. Denne ser helt fantastisk ut!

  3. Kjempe imponerende at du er så flink til å lage mat som 15 åring!! :)

  4. Anonymous

    Hej Thea,
    jeg har prøvet din opskrift i dag.
    Det er den bedste hjemmelavede pizza!!!
    Tusind tak for det.
    Jeg anbefaler den pizza til alle.

  5. Hei =)
    Ville bare si tusen takk for en nyyydelig pizzaoppskrift :D
    Det er vår nye favoritt :)
    Gleder meg til å prøve ut flere av dine oppskrifter.
    Klem Happy!

  6. Enda en av dine oppskrifter som bare må prøves! Har laget hit sjokoladefyll etter din oppskrift nå, og den står klar til å puttes inni franske makroner som skal lages i morgen :)

  7. Hehe! hit=hvit

  8. Denne oppskriften er helt genial, dette er absolutt vår nye pizza favoritt :) Så enkelt, men så vanvittig god :)

  9. Anonymous

    Brukar du fersk eller tørrgjær til denne oppskrifta?

    1. Jeg brukte tørrgjær, men du kan også bruke fersk gjær :-)

  10. Kan deiga stå i kjøleskapet natta over?

  11. May Linda

    Hei, skal ikkje væska varmast til 37 grader? Og kor lang tid i forvegen kan deiga stå i kjøleskapet?

    1. Hei! For vanlig gjærbakst stemmer det at væsken skal varmest til 37 grader. Da vil gjæren begynne å virke med en gang. Denne pizzadeigen skal derimot kaldheves, altså skal væsken være kald. Da vil heveprosessen gå saktere. Grunnen til at denne deigen kaldheves er at jeg ønsker en tynn pizzabunn og det er ikke så lett hvis den hever seg godt :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *