Skinkehorn

Skinkehorn er utrolig godt og enkelt å lage. Perfekt til lunsj på skole eller jobb.
Skinkehorn:
16 stk
  • 1 liter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 50 g gjær
  • 4 dl melk
  • 400 g skinke

Bland mel, salt og tørrgjør (hvis du bruker det).

Smelt smør i en pannen, tilsett melken og varm opp til 37 grader. (Rør ut ferskgjæren i melkeblandingen, hvis du bruker det)

Hell melkeblandingen i det tørre. Bland alt godt sammen.

Skjær opp skinke og bland med deigen.

Ha deigen på et bakebord med litt mel på. Del deigen i fire deler.

Kjevl ut hver del og del i fire.

Rull sammen hver trekant fra den bredeste siden mot spissen til et horn.

Legg på et stekebrett med bakepapir. (Jeg var tom for bakepapir, så prayet formen med formfett)

Sett dem til heving i ovnen på 50 grader i ca. 15 minutter eller hev dem under et kjøkkenhånkle i 30 minutter.

Ha på litt ost på toppen av hvert horn, før du setter dem i ovenen.
Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Deilige skinkehorn.

Tips: lag dobbel porsjon, frys ned og ta med til lunsj på skole eller jobb.
Thea

27 kommentarer

  1. Er det riktig med bare 1 dl hvetemel? hørtes lite ut?

  2. My Little Kitchen

    Hei, Alex!

    Det skal være 1 liter hvetemel. Har rettet det nå.

    Thea :)

  3. hehe ja skjønte det, lagde de idag, ble kjempeknall! takker for oppskriften!

  4. Anonymous

    NAM-NAM! lager de nå ! :)

  5. Anonymous

    Disse så helt fantastisk gode ut :) Men hvor mange blir det av den porsjonen? :) Hilsen en som er grønn når det kommer til matlaging ;)

    1. My Little Kitchen

      Hei!

      En porsjon gir ca. 16 skinkehorn :)

      Thea

    2. Anonymous

      Kjempe fint :) Takk :)

  6. Jeanette

    Hei :-) Jeg har laget skinkehorn ikveld, og de ble EN STOR SUKSESS hos mine tenåringssønner, og de vil ha dem med som matpakke imorgen og på fredag. Jeg og min mann synes de var veldig gode! Tusen takk for at du deler oppskrift med oss her :-)God kveld!

  7. Første dobble porsjon på vei inni ovnen nå..eneste jeg glemte å gjør dobbelt var delinga av deigen, så ble 16 STORE horn! Neste dobble i står klar til elting, forhåpentligvis blir det mange, mindre horn ;)
    (mannen var ikke lei seg får at det ble noen store horn som han kunne ta med seg på jobb, så får guttene og jeg ta med noen små til lunsj imorgen)

    Må få si jeg er mektig imponert av deg, utrolig mye godt her inne (skal se mer senere)! Var på langt nær så tålmodig på kjøkkenet som 15åring! Stå på, og jeg vil tro du blir en av norges fremste bake/mat-blogger om noen år! ;)

  8. My Little Kitchen

    Hei! Tusen takk :)

    4 dobbel porsjon! Nå har du skinkehorn en god stund framover :D

    Hyggelig at du følger med på bloggen min! :)

    Thea

    1. Nånei, ikke med mannen min i hus ;P
      Falt i god smak både til gutta og mannen denne, og jeg var ‘avhengig’ av disse når jeg gikk gravid ;) Nydelige! Tror jeg skal ‘hiv sammen’ noen nå også :)

  9. Anonymous

    Hei!
    Hvordan, og hvor mye skinke er det som skal være i hornene? :)

    1. My Little Kitchen

      Hei! :) Jeg brukte 1 pk skinke i hornene, ca. 400 gram. Du kan f. eks bruke picnik skinke.

      Thea

  10. Anonymous

    disse så da utrolig gode ut, må garantert prøve :-))
    Bente Christin Ovesen ;-)

  11. Anonymous

    Hei!

    Lurer bare på om deigen skal heves før utbaking eller bare etterpå??
    Kjempefin blogg du har Thea- du er utrolig flink! :-))

    1. My Little Kitchen

      Hei, tusen takk! :)

      Denne deigen trenger bare å heve etter utbaking.

      Lykke til med bakingen!

      Thea

  12. Har nå bakt disse selv, men mine ville ikke heve noe særlig, så de ble ganske små :p Jeg halverte riktignok oppskriften, men det burde likevel ikke ha noe å si. Nåja, håper de smaker :)

  13. Anonymous

    Hei Thea,
    lurer på hvor lenge de holder? kan de fryses, isåfall hvor lenge vil de kunne ligge i frysen? litt kjekt å kunne lage store prosjoner, slik som her og ha dem en stund.

    btw: elsker bloggen din, du bør gi ut en bok, så kunne jeg hatt deg på kjøkkenbenken min hele tiden:p

    1. My Little Kitchen

      Hei! Skinkehornene kan fint fryses og da holder de lenge. Jeg pleier å fryse ned de fleste etter at jeg har bakt dem og ta dem opp når jeg trenger :) Ferske holder de seg noen dager, men de blir jo tørre hvis de ligger for lenge, som annen gjærbakst.

      Veldig kjekt å høre at du liker bloggen min :) haha, vi får se!

      Thea

  14. mine ville heller ikke heve noe særlig, men så bytta jeg ut 2 dl av hvetemelet med grovmel.. og muligens elta deigen for mye

  15. Jeg lot deigen heve litt i et varme bad. Og rullet inn litt chorizo og parmesan, det ble godt. Kjempetakk for oppskriften, nå har jeg en oppskrift på deig som fungerer til det meste. Her er det bare å bruke fantasi, ta det som er i kjøleskapet!

    1. Ja, det stemmer! I denne deigen kan du tilsette det du vil :) Hørtes godt ut med chorizo og parmesan, Bjøn Erik!

  16. Anonymous

    Tik: Har laget det til lørdagskos i kveld, nam nam. Det var først gang jeg lager slike horn og det skal heve i oven først. Jeg følger nøye din oppskrift med lykkes. Tror jeg skal prøve også andre oppskrift til bakst.

  17. Anonymous

    Hei! Desse gjekk unna i stort tempo her heime. Planen var å fryse ned, men det var ikkje noko igjen å fryse…. ;) Har du prøvd å bruke sammalt kveite i oppskrifta? Takk for super blogg forresten. Har prøvd fleire av oppskriftene dine med stor suksess :-D

    1. Hei! Så kjekt å høre at skinkehornene falt i smak. Ja, disse er kjempegode grove også :-)

  18. Smakte supergodt

  19. Åå så hyggelig å høre Vilde! Glad du likte hornene ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *