Sjokolade- og appelsin hjertekonfekt

I dag er det bitte lille julaften og bare 2 dager igjen til julaften. Jeg skal vise dere oppskriften på hjemmelaget sjokolade- og appelsin hjertekonfekt. Herlig konfekt med smak av appelsin og sjokolade.

Sjokolade- og appelsin hjertekonfekt:
20 stk

  • 280g kokesjokolade
  • 1/2 ts solsikkeolje
  • 1,5 dl kremfløte
  • Skall av 1/2 appelsin
  • Strimler av appelsinskall til pynt

Smelt 150g av sjokoladen sammen med oljen, og rør til alt er blandet. Pensle sjokoladen jevnt på innsiden av hjerteformene.

Avkjøl i 1 time, eller til sjokoladen har stivnet helt.

Ha fløte og revet appelsinskall i en kjele, og varm til det er rett under kokepunktet.

Ta kjelen av platen og tilsett resten av sjokoladen.

Rør til sjokoladen har smeltet. Sett kjelen tilbake på platen og rør til det begynner å boble. Ta av kjelen av platen igjen og avkjøl.

Rør til sjokoladekremen er tykk. Hvis sjokoladeblandingen ikke blir tykk, tilsetter du bare mer kremfløte og pisker videre.

Ha kremen i en krempose med tipp. Sprøyt sjokoladekremen i sjokoladeformene.

Riv appelsinskall.

Pynt sjokoladeformene med strimler av appelsinskall.

Dekk til og sett dem i kjøleskapet. Sjokolade- og appelsintoppene er best å spise i løpet av 2-3 dager.

Herlig hjemmelaget konfekt med sjokolade og appelsin.

Ha en fin kveld alle sammen! :)

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *