Lutefisk

Lutefisk er tradisjonell mat i nordiske land. Det er tørket torsk eller annen hvit fisk som er bløtet i vann, lutet og tørket med salt. Det blir til en myk, salt og gelé lignende fisk. Lutefisken serveres med tilbehør som poteter, bacon, ertestuing og flatbrød.

Lutefisk:
4 porsjoner

  • 2 kg lutefisk
  • grov salt

Tilbehør:

  • bacon
  • poteter
  • ertestuing
  • sennep
  • flatbrød

Strø grovsalt over lutefisken slik at det dekker fisken. La fisken stå i kjøleskapet ca. 1 time. Jo lengre fisken står med salt jo fastere blir fisken. Skyll av saltet.

Legg fisken med skinnsiden ned i en form. Dekk til med aluminiumsfolie.

Stek i ovnen ved 170 grader i 30-40 minutter eller i dampovn ved 100 grader i 40 minutter.

Skjær bacon i småbiter og stek.

Kok poteter

Etter 30-40 minutter i ovnen er lutefisken ferdig.

Server lutefisken med bacon, poteter, ertestuing, sennep og flatbrød.
Thea

1 kommentar

  1. Jeg har en konkurranse gående på min blogg hvor du kan vinne et Garlic Card fra Hamonoya.no. Alt du trenger å gjøre for å delta er å legge igjen en kommentar med navn og mail på dette blogginnlegget:
    http://kristinsmiddagstips.blogspot.com/2011/12/giweaway-garlic-card.html

    Mvh Kristin
    Kristins Middagstips

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *