Mississippi Mud-pai

Mississipi Mud-pai er en himmelsk pai, fylt med sjokoladepudding og toppet med deilige krem og høvlet sjokolade.

Denne oppskriften på Mississippi Mud-pai er fra the Hummingbird bakery kakeboken og gir 10-12 stykker.

Paibunn:

  • 260 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 110 g smør
  • 2 ss vann

Ha mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin.

Kjør på lav hastighet til en sandaktig konsistens.

Tilsett 1 ss vann og bland godt.

Tilsett en til spiseskje med vann og kjør til du får en jevn deig. Hvis deigen fremdeles er tørr, tilsett enda en spiseskje vann, men vær forsiktig med å ikke tilsette for mye vann.

Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå i kjøleskapet 1 time.

Strø litt mel på bakebordet og kjevl ut deigen.

Smør en 23 cm paiform med smør. Legg deigen i paiformen og dytt den ned langs bunnen og oppover kanten. Bruk en kniv og skjær vekk overflødig deig.

Legg et bakepapir over paibunnen og hell over tørre bønner eller erter. Det gjør at paibunnen ikke krymper under steking.

Stek paibunnen ved 170 grader i ca. 10 minutter.

Fjern bakepapiret, bønnene og ertene, og stek ytterligere 10 minutter. Deigen skal fortsatt være lys og litt rå i midten.

Sjokoladepudding:

  • 150 g mørk sjokolade, grovt hakket
  • 50 g smør
  • 0,3 dl sirup
  • 6 egg
  • 300 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Ha mørk sjokolade, smør og sirup i en bolle som tåler varme.

Hold bollen over en kjele med kokende vann. Ikke la bollen komme borti vannet.

Hold bollen over den kokende vannet til sjokoladen, smøret og sirupen er smeltet. Fjern bollen fra varmen og avkjøl litt.

Ha egg, brunt sukker og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og bland det godt sammen.

Pisk den varme sjokoladeblandingen litt etter litt inn i eggeblandingen på lav hastighet. Det er viktig at sjokoladen ikke er for varm. Bland alt godt sammen.

Hell røren over i den delvis stekte paibunnen. Stek ved 170 grader i 35-40 minutter. Sjekk paibunnen regelmessig etter en halvtime for å være sikker på at den ikke svir seg.

Ta paibunnen ut av ovnen. Den skal være fast, men forsatt være litt skjelvende i midten.

Avkjøl helt, dekk til og la den stå i kjøleskapet natten over.

Topping:

  • 3,5 dl kremfløte
  • høvlet sjokolade

Pisk kremfløten til krem.

Høvl mørk sjokolade med en ostehøvel.

Fordel kremen utover paien og pynt med høvlet sjokolade.

Mississippi Mud-pai var utrolig god.

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her :)

Thea

14 kommentarer

  1. Hohoi denne må være mektig!

    Av ren nysgjerrighet; hvorfor bønner og erter i bakepapir over paideigen? Jeg har aldri hørt om det knepet før! Gjør det noe med deigen når den stekes?

  2. My Little Kitchen

    Hei, Zasaki!

    De tørre bønnene eller ertene gjør at paibunnen ikke krymper under steking. :)

    Thea

  3. Tusen takk for fantastisk oppskrift. Kaken står i ovnen med sjokoladefyllet as we speak, og det dufter fantastisk. Kan jeg få lov til å legge oppskriften ut på min egen blogg om jeg linker tilbake til deg?

  4. Anonymous

    For en inspirerende blogg du har! Har vært innom her noen ganger for å bruke noen av oppskriftene du har lagt ut.

    Denne kaken skal definitivt prøves!

    Lisa

  5. Anonymous

    Så utrolig flink du er =))) you go girl! Julie

  6. Anonymous

    Jeg har laget denne kaka i en årrekke og den blir alltid en slager! Anbefaler den på det sterkeste:) Jeg pleier å ha litt kakao i bunnen også, så får den et mer helhetlig sjokolade-preg, men kaken på bildene dine ser fantastisk ut!

  7. Siw Midtrud

    Hei Thea! Denne oppskriften må jeg servere datteren min når hun kommer hjem fra Spania om 6 mnd. Hun er en slikkemunn av de store og elsker alt som inneholder sjokolade :)

    Du har et stort talent for dette, og jeg synes du burde prøve deg som konditor! Gjerne i sjangeren cupcakes siden de er veldig populære nå.

    Et talent må brukes :)

  8. Anonymous

    Kaken er kjempe god, meg og pappa bakte den for 2 dager siden og smakte den i går. :D Denne vil jeg absolutt anbefalle for alle! :D <3 Har vært innom her et par ganger og funnet oppskrifter, så tusen takk. :D <3

  9. Anonymous

    Hei! har nettopp laget kaken og gleder meg skikkelig til å spise den med familien! Men lurer på en ting; hvordan høvler man sjokolade? Har prøvd et par ganger, men får bare noen mini biter som om den skulle vært grov hakket og ikke i det hele tatt slike fine twister som du har på bildet. Alle tips blir tatt imot! :)

    1. My Little Kitchen

      Hei!

      Jeg brukte en ostehøvel uten riller og høvlet den glatte siden av sjokoladen.

      Lykke til :)

      Thea

  10. Anonymous

    hei! dette så supergodt ut! :)
    jeg har et spørsmål: går det an å bruke ferdig pose-sjokolademousse fra butikken, i stedet for å lage moussen fra bunnen? :)

    1. My Little Kitchen

      Hei! :) Det blir ikke det samme å bruke ferdigkjøpt sjokolademousse. Jeg ville laget sjokoladepuddingen selv.

      Thea

  11. Anonymous

    Hei! Jeg laget denne i går og syntes at sjokoladefyllet smakte helt fantastisk, men paibunnen var litt skuffende. Ikke direkte harsk, men en liten bismak. Hva tror du jeg kan ha gjort feil?
    Jeg hadde paiformen på komfyren når jeg la på deigen, og så at smøret begynte å smelte litt før jeg tok den vekk. Tror du dette kan ha hatt så stor påvirkning på smaken?

    Ellers en fantastisk blogg med mange gode oppskrifter og grundig steg-for-steg gjennomgang som er svært kjekk for mindre erfarne bakere som meg selv :)

    1. My Little Kitchen

      Hei! Jeg vet ikke hva som har skjedd. Har aldri opplevd at paibunnen har smakt dårlig…

      Gøy at du liker bloggen min :)

      Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *