Ostekake med bringebærkrem på browniebunn

Ostekake med bringebærkrem på browniebunn er en fantastisk god kake. Den uimotståelige kaken har tre deilige lag av brownie, ostekake og bringebærkrem, som passer godt sammen.

Denne oppskriften på ostekake med bringebærkrem på browniebunn er fra the Hummingbird bakery kakeboken og gir cirka 12 stykker.

Browniebunn:

  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 200 g smør
  • 250 g melis
  • 3 egg
  • 110 g hvetemel

Ha mørk sjokolade i en bolle som tåler varme. Hold bollen over en kjele med kokende vann. Hold bollen over vannet til sjokoladen har smeltet.

Ha smør og melis i en kjøkkenmikser og bland det godt sammen.

Tilsett ett og ett egg om gangen. Bland godt mellom hvert egg.

Bland inn melet litt etter litt. Kjør røren på høy hastighet til du får en glatt blanding.

Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt.

Hell blandingen i en form med bakepapir. Jeg brukte en springform, men du kan også bruke en liten langpanne.

Ostekake:

  • 400 g kremost, eks. philadelfiaost
  • 150 g melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg

Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til en glatt og tykk masse.

Tilsett ett og ett egg om gangen mens maskinen går.

Blandingen skal være glatt og kremete.

Hell fyllet over browniebunnen og glatt det utover med en slikkepott.

Stek ved 170 grader i 30-40 minutter, til osten er fast og svak gyllen i kantene. Midten skal fortsatt være lys.

Avkjøl helt, dekk til og la den stå i kjøleskapet minst 2 timer, men helst over natten.

Bringebærkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 100 g melis
  • 150 g bringebær
  • bringebær til pynt

Ha kremfløte, melis og bringebær i en kjøkkenmaskin og visp til det er fast, men ikke stivt.

Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et serveringsfat. Smør bringebærkremen jevt utover kaken og pynt med bringebær på toppen.

Deilig ostekake med bringebærkrem.

Thea

15 kommentarer

  1. Den så kjempegod ut! Takk for tips:-D

  2. Anonymous

    Hei Thea, du burde redigere teksten slik at den som har laget oppskriften krediteres. Her ser det ut som det er din oppskrift, mens det er Hummingbird Bakery sin. Greit å gjøre med alle oppskrifter man låner, så slipper man å få forlaget på nakken senere ;)
    Janne

  3. Oppskrifter er ikke beskyttet av opphavsretten, så med mindre du har skrevet helt av teksten i Hummingbird Bakery, trenger du ikke være redd for å få noe forlag på nakken. ;-) Imidlertid er det god skikk å kreditere kilden dersom man ikke har endret oppskriften.

    Kaken så veldig god ut, forresten.

  4. Anonymous

    Jeg synes bloggen din er superfin, elsker oppskriftene og bildene dine – kjempefristende, alle som en!:)
    Men, det er en liten ting jeg savner – som f eks i de to siste innleggene dine, kakene ser superdeilige ut men jeg kunne gjerne ønsket å sett kaken/paien «skjært i» om du skjønner? SLik at man ser alle lagene og…ja…

    Men bortsett fra det – digger bloggen din som sagt! :)

  5. My Little Kitchen

    Hei !
    Jeg skjønner hva du mener. Skal ta bilde av et kakestykke neste gang jeg lager en kake :)
    Thea

  6. Anonymous

    Ser veldig godt ut!!!
    Men må bare si at jeg blir skikkelig lei meg når jeg ser at folk (spesielt folk som er flinke til og bake sånn som deg) bruker miksmaster når man lager brownie. Brownies skal være seg og hvis man da bruker Miksmaster blir den ikke like seig.

  7. Anonymous

    Hei. For en fin blogg du har:-) hvilken str brukte du på formen til denne ostekaken? Ser knallgod ut. Siril

  8. My Little Kitchen

    Hei, Siril! Tusen takk :)

    Jeg brukte en 23 cm springform. :-)

    Thea

  9. Hei.
    Må si du har en helt nydelig blogg. Kjempe flott og veldig inspirerende. Og det faktum at du er så ung gjør meg helt målløs. Bøyer meg i støvet. Har i dag prøvd meg på både rosa makroner og denne ostekaken med browniesbunn og bringebærkrem. Har en «prinsessebursdag» til ei på 4 år her i morgen, så dette passet midt i blinken. :) Tusen takk for mye flott inspirasjon. Fortsett slik. :) Legger deg til på blogglisten min etterhvert og sprer ryktet om deg. :)
    Ha en flott kveld og helg!
    Mvh Anita.

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Anita. :) Håper det blir en flott prinsessebursdag!

      God helg!

      Thea

    2. Hei igjen.
      Må si denne kaken ble fantastisk god, ikke så fin som din, men den ble nydelig god likevel. Og de makronene med sjokoladefyll… Mmmmm… Kjempegode. :) Så tusen takk for at du selte disse.
      Og prinsessebursdagen ble knall. :)
      Mvh
      Anita

  10. Anonymous

    Hei
    Jeg lurte på om man skulle steke brownien først. Eller stekes ost og brownie i samme go?
    Hanne

    1. My Little Kitchen

      Hei, Hanne! :)

      Brownie og osten skal stekes samtidig.

      Thea

  11. Anonymous

    Hei,

    Lagde denne i helgen, og den var fantastisk god! ;-)
    Lurte på om du har prøvd denne med blåbær istedetfor bringebær? Denne er litt «jentete», og tenkte på å lage med blåbær ( og blå konditorfarge) til nevøen min til dåpen.. ;-)

    Hilsen Anneli

    1. Så kjekt å høre at kaken falt i smak :) du kan sikkert lage den med blåbær istedenfor bringebær. Hadde vært gøy å se resultatet om du prøver det. Post gjerne bilde på Facebooksiden til My Little Kitchen :D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *