Pinnekjøttsuppe

Denne suppen er veldig god og perfekt å lage om du har rester av pinnekjøtt etter jul.

Pinnekjøttsuppe:

  • 5 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 sellerirot
  • 1 purre
  • ca. 2 liter
  • ferdig dampet pinnekjøtt
  • pinnekjøttfett/buljong
  • evt. buljong, salt, pepper

Skrell og skjær kålroten i terninger.

Skell og skjær gulrøttene i skiver.

Skrell og skjær potetene i terninger.

Skrell og skjær sellerirot.

Skjær purren i skiver.

Bruk ferdig dampet pinnekjøtt. Ta kjøttet av beinet.

Ha vannet, alle grønnsakene og pinnekjøttet i en stor kjele.

Kok i ca. 15 minutter.

Rør litt pinnekjøttfett eller litt buljong inn i suppen. La suppen småkoke til grønnsakene er myke. Smak på suppen og tilsett eventuelt salt og pepper. Husk at pinnekjøttet er salt fra før, så det er ikke sikkert det er nødvendig å salte suppen.

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *