Gulrotkake med krem

Denne gulrotkaken er saftig og god med deilig krem. Den passer til en hver anledning, store og små.

Gulrotkake:

  • 3 egg
  • 1 1/2 kopp sukker
  • 1 kopp vegetabilsk olje
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 1/2 kanel
  • 1 ts vaniljesukkr
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts malt muskatnøtt (kan sløyfes)
  • 3 kopper raspet gulrot (ca. 5 stk)

Ha egg og sukker i en bolle og pisk til eggedosis.

Bland i olje, bakepulver, vaniljesukker, kanel, salt og malt muskatnøtt.

Ha i mel og bland godt.

Tilsett raspet gulrot tilslutt og bland det godt sammen.

Hell røren i en rund springform.

Stekes på 175 grader i ca. 45 minutter.

Avkjøl og legg på et serveringsfat.

Krem:

  • 1 pk philadelfia ost
  • 110 g smør
  • 2 ts melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2-4 kopper melis

Rør philadelfia ost og smør sammen.

Ha i melk, vaniljesukker og melis til passe konsistens.

Saftig gulrotkake med krem.

Thea

8 kommentarer

  1. Anonymous

    Den så god ut og grei å bake for barn med at det er koppe mål.
    Jeg skal finne fram din blogg neste gang jeg har barnebarn på besøk.
    Noe av det de liker som aktivitet er å bake.
    Men ingen ting er vel mer hyggelig.
    Hilsen bestemor til seks fra Sandefjord

  2. My Little Kitchen

    Heldige barnebarn du har, som har en bestemor som baker med dem! :)

    Thea

  3. Hvor stor (ca dl mål) er en kopp? :)

    1. My Little Kitchen

      Hei, Tina! :)

      En vanlig kopp er ca. 2,5 dl.

      Du kan også bruke en kopp med samme størrelse til alle målene.

      Thea

  4. Anonymous

    Hei! Hvor stor springform bruker du? Har diameteren noe å si for steketiden eller slik? Kaken vil jo bli tykkere med smalere form, tenker jeg.. :-)

    1. Jeg bruker en 23 cm springform. Ja, størrelsen på formen vil ha noe å si for steketiden. Tynnere kaker blir fortere gjennomstekt en høye tykke kaker :)

  5. Sigrid Koppen

    Hei!
    Kan man bruke en smørkrem for å lage rosekake av gulrotkaken, eller en egen type med litt Philadelphia?
    Har du brukt to ulike rivjernstørrelser?

    Helt generelt; har du en bloggpost om smøring/papir i former og andre praktiske tips?

    1. Hei! Ja du kan bruke smørkrem om du vil eller du kan lage en kremost-krem, bare lag den litt ekstra tynn med litt mer melis. Jeg bruker bare en type rivjern, bruk det som passer deg etter hvor store gulrotbiter du ønsker :-)

      Det har jeg faktisk ikke samlet i ett eget innlegg, men god idé!
      Kos deg med bakingen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *