Hjemmelaget tagliatelle

Pasta er overraskende lett å lage selv. Deigen lages av mel, salt og egg, også trenger du en pastamaskin. Jeg laget tagliatelle og det ble kjempegodt.

Pastadeig:

  • 800g hvetemel
  • 8 egg
  • 1 ts salt

Utstyr:

  • Pastamaskin

Sikt hvetemel i en bolle. Ha i salt.

Tilsett eggene.

Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til den er fast, men ganske klissete.

Dekk til deigen og la den stå i romtemperatur i 1 time.

Ta en liten bit av deigen om gangen, flat den litt ut og kjør den gjennom pastamaskinen.

Kjør deigen gjennom maskinen til den er tynn.

Det er viktig at deigen ikke er klissete når du kjører den gjennom maskinen. Strø på et tynr lag med mel om den blir for klissete.

Kjør deigen tilslutt gjennom hullet for tagliatelle.

Skill tagliatellene fra hverandre og legg dem til tørk.

Kok opp vann med salt og olje. Ha i tagliatellen og kok i 6-7 minutter.

Tomatsaus:

  • 100g sellerirot
  • 1 løk
  • 1 boks hakkede tomater
  • pepper, salt og sukker

    Hakk løk.

     Skjær opp sellerirot. Fres løk og sellerirot i en gryte.

     

     Ha i hakkede tomater. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.

     

    Ha i stekt svinekjøtt.

    Server tagliatelle med tomatsaus med kjøtt og parmesanost.

    Pastaen kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager. Den kan også fryses.

 Du kan også lage denne deilige pastasalaten med pesto og bacon. Oppskriften finner du her!

Thea

4 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei, Jeg har anbefalt din fine blogg til en kollega.
    Bloggen din er fin for de som vil lage god og enkel mat og ikke har så mye erfaring i å bake og lage mat.
    Følger deg videre. Lykke til!
    Hilsen bestemor til seks fra Sandefjord.

  2. Tøft! Så snart jeg får somlet meg til å kjøpe pasta-saken til å sette på kjøkkenmaskinen min blir det hjemmelaget pasta! Uten egg da, siden jeg ikke spiser egg.
    Første gang jeg er innom bloggen din. Imponert! 15 år og skikkelig kokk allerede jo :) Kjør på!

  3. Anonymous

    hvor lang tid brukte du på denne middagen sånn ca? jeg har mat og helse eksamen om en måned og jeg og en venninne må lage to retter på 75 min. har du noen tips om hva jeg kan lage? har sett på dessertene du har laget også :)

    1. Jeg tviler på at dere rekker å lage hjemmelaget pasta på 75 min. Deigen skal stå i 1 time og så skal strilene ligge og tørke til de er tørre :-)Jeg ville funnet noe annet å lage for tror dette blir litt stress for dere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *