Pizzaboller

Disse pizzabollene er fantastisk gode og smakfulle. De er fylt med kjøttdeig og tomatsaus og stekt med ost på toppen. Pizzabollene smaker like godt kalde som varme. God til middag, niste eller turmat.

Pizzaboller:
32 stk

  • 6 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 5 ss smør
  • 16 dl hvetemel

Fyll:

  • 800 g  karbonadedeig/kjøttdeig
  • tomatsaus
  • 1 løk (kan sløyfes)
  • raspet hvitost
Smelt smør og ha i vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren.

Tilsett hvetemel og salt.

Bland sammen til en deig. Sett deigen til heving og la den heve i ca. 30 minutter.

Ha deigen på et bakebord med mel.

Del deigen i to og kjevl ut hver del.

Stek kjøttdeig og bland med tomatsaus. Ha eventuelt i hakket løk. Fordel fyllet jevnt utover deigen.

Rull deigen sammen til en pølse. Gjør det sammen med den andre delen. Del hver pølse i 16 like store biter.

Rasp hvitost.

Legg pizzabollene på et stekebrett med bakepapir. Strø raspet ost på toppen. Dekk pizzabollene til med et hånkle og la dem heve i ca. 30 minutter før steking.

Stek ved 230 grader i 10-15 minutter.

Server gjerne pizzabollene varme og nystekte. Pizzabollene kan fryses.

Thea

27 kommentarer

  1. Dette er skikkelig godt, jeg lager det ofte. Barna elsker å få med seg en sånn i matpakka!

  2. Å, de ser gode ut!!! (Bortsett fra kjøøtet da, siden jeg ikke spiser kjøtt, hihi) Disse må jo være supre å fryse ned også skulle en tro??

    1. My Little Kitchen

      Ja, pizzabollene er bare å fryse ned :)

      Thea

  3. Hvor mye vann skulle man ha ?

    1. Anonymous

      6 dl vann.Det står tydelig i oppskriften.

  4. Cecilie

    Jeg prøver med på dette nå, ser jo kjempe godt ut ! :D

  5. Anonymous

    Jeg lagde dette i dag og de ble kjempe gode! :D

  6. Laget de i dag av din grunnoppskrift men byttet ut halvparten av melet med sammalt rug, og de ble kjempe gode! Så nå er neste helgs feiring av vår 3 åring klar. Tror nok dette er en hit hos store og små. Takk for oppskriften :-)

  7. Anonymous

    Takk for oppskriften, de falt i smak hos alle her i huset :)

    1. My Little Kitchen

      Så bra pizzabollene falt i smak :)

  8. Anonymous

    Er det tørr eller fersk gjær? Og om det er fersk, kan den byttes ut med tørr gjær? :)

    1. My Little Kitchen

      Det er det samme om du bruker tørr eller fersk gjær. Tror jeg bruke tørrgjær i disse :)

  9. Anonymous

    Hei
    Kan du gi oppskrift på tomatsaus?
    Hva brukte du?

    1. My Little Kitchen

      Du kan bruke oppskriften på tomatsaus i dette innlegget :)

      Se her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2011/11/italiensk-pizza.html

  10. Anonymous

    Vet ikke om det fortsatt er noen som skriver på denne bloggen, men denne oppskriften dukket opp da jeg googlet enkle pizzaboller… Og gjett om den har falt i smak!! Har måttet lage dobbel dose 2 kvelder på rad nå, mannen elsker de :D Så tusen takk for knall bra oppskrift! Har nå frysen full!

    1. Hei, denne er bloggen er fremdeles aktiv! Så kjekt å høre at du liker oppskriften på pizzabollene :) Haha, jeg pleier også å fylle fryseren å ta med til lunsj på skolen!

  11. Helt nydelig, og så enkel :D

  12. Veronica

    Prøvde denne idag, men hadde et anna fyll i. Men deigen va knall go :))

    1. Glad du likte deigen! Den er jo så enkel og du kan fylle den med akkurat det du vil :)

  13. Anonymous

    Hvordan vet du det når den har nådd 37 grader? Er det noen tegn man bør se etter?

    1. Dette er det jeg alltid gjør:Drypp fingeren din i væsken og legg væsken på undersiden av håndleddet ditt hvor du kan kjenne pulsen din. Hvis du ikke kjenner noe er den 37 grader. Kjenner du varme er den for varm, mens hvis den kjennes kald er den for kald. Håper det var til hjelp :-)

  14. mmmmmmm so godt jeg spiser det no

  15. Anonymous

    Hvis man bare skal halv steke det og så steke det ferdig dagen etter… hvor lenge skal de stekes første gangen? kan man se det på de? lurer på det samme angående innbakte minipølser også :) Elsker bloggen!!!

  16. hvor myte koster dette?

    1. Det har jeg ikke regnet på…

      Ha en fin dag :-)

  17. Tusen takk for en så detaljert oppkrift

    1. Glad du likte oppskriften :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *