Hjemmelaget majones

Jeg har prøvd å lage hjemmelaget majones. Det er ikke vanskelig å lage sin egen majones og det tar deg bare noen minutter. Hovedingrediensene er eggeplommer og olje. De andre ingrediensene sennep, eddik, salt og cayenne pepper setter smak på majonesen.

Majones:

  • 3 eggeplommer, romtempererte
  • 1ss Dijon sennep
  • 4 dl vegetabilsk olje
  • 35 g hvitvins eddik
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts cayenne pepper
Først trenger du 3 romtempererte egg og sennep. Jeg brukte Dijon sennep.
Bland sammen eggeplommer og sennep.

Miks egg og sennep, mens du gradvis heller i oljen. Det er viktig å bare helle litt og litt olje om gangen! Bruk en blender, stavmikser eller en visper.

Kjør til majonesen blir tykk.

Ha i salt og cayenne pepper.

Bland i hvitvins eddik.

Da er majonesen ferdig og klar for servering!

Anbefaler deg å prøve å lage din egen majones du også! :-)

Thea

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei Thea. kjempe fin blogg du har:-) kan du prøve å lage aioli også? Klem Jeanette

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Jeanette! :)

      Ja, ailoi er godt. Har ikke laget det til bloggen enda, men når jeg gjør det skal jeg selvfølgelig legge oppskriften ut her på bloggen med steg for steg bilder som jeg pleier.

      Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *