Pikekyss

Disse søte rosa og lilla pikekyssene er perfekte å kose seg med på lørdagskvelden. De er sprøe, gode og smelter i munnen. Lag dem gjerne i forskjellige farger. Hele familien kommer til å elske disse pikekyssene!

Pikekyss:

  • 3 eggehviter
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt
  • 2 dråper sitron
  • 110 g sukker
  • rosa konditorfarge
  • lilla konditorfarge

Ha eggehviter, salt, sitrondråper og vaniljeekstrakt i en bolle.

Visp på høy hastighet til det blir hvitt og stivt skum.

Ha i sukker mens mikseren går og visp til en stiv og luftig marengs.

Fordel marengsen i to bolle.

Ha lilla konditorfarge i den ene.

Og rosa konditorfarge i den andre. Jeg bruker disse konditorfargene fra Wilton.

Ha den rosa og lilla marengsen i hver sin sprøytepose.

Tips: I Wilton dekorering sett får du med 8 engangsposer og 4 tipper, blant annet de to tippene jeg brukte til disse pikekyssene.

Sprøyt ut pikekyssene på et stekebrett med bakepapir. Jeg brukte tipp 22 på de lilla pikekyssene. Jeg lagde de rosa pikekyssene på samme måte, bare med tipp 1M.


Stek pikekyssene i en forvarmet ovn på 100 grader i ca. 45 minutter. Stek gjerne begge brettene samtidig. Skru av ovnen og la pikekyssene stå i ovnen i ca. 1 time.

Pikekyssene kan oppbevares lenge i en tett kakeboks.

Disse pikekyssene er perfekt å kose seg med på lørdagskvelden.

Sprøe og gode pikekyss som smelter i munnen!
Nydelige rose og lilla pikekyss!
My Little Kitchen har nå passert 300 000 sidevisninger! Kjempegøy! ♥ Tusen takk til alle som følger med på bloggen. ♥ ♥
Følg også gjerne My Little Kitchen på facebook her!
Thea

9 kommentarer

  1. Hei! Liker bloggen din veeeldig godt! Jeg har et spørsmål til deg.. Jeg har et lite problem skjønner du. Hver gang jeg lager marengs/pikekyss så bruker jeg som oftest konditorfarge på de, men når jeg steker de blir fargen brunere på en måte, eller mørkere, de er alltid lilla inni hvis jeg bruker lilla, men sånn grålig farge utenpå… Så jeg lurer på om du vet hva det er som skjer liksom. Jeg steker de alltid på 140 grader, i 1 time. Hadde satt pris på svar! :- ) Skal definitivt prøve ut disse!

    1. My Little Kitchen

      Hei, Emma :) Så hyggelig at du liker bloggen!

      Det har også skjedd med meg at lilla marengs har blitt grålig når jeg steker dem. Men jeg har ikke opplevd det med andre farger, som rosa. Vet ikke hvorfor det skjer.

      Jeg har lest at det kan hjelpe å tilsette 1/8 ts cream of tartar per eggehvite. Har ikke prøvd det ut enda, men skal gjøre det neste gang jeg lager marengs.

      Lykke til med bakingen! :D

      Thea

  2. Anonymous

    Hei, jeg har prøvd å lage sånne pike kyss i dag, MEN jeg klarte ikke å få den stiv! Jeg brukte stav mikser, kansje det var feilen, men i fertfall: Jeg brukte stavmikseren til den ble så varm at den nektet å fungere lenger. Og pikekyssene ble en total fiasko, helt flytene på brettet.
    Jeg glemte å tillsette sukkeret litt etter litt men helte alt oppi med en gang, var det derfor den ikke ville bli stiv, tror du????

    Hilsen lille meg, Julie :)

    1. My Little Kitchen

      Hei, Julie! :) Så dumt at det ikke gikkhelt som det skulle i dag, men du får prøve igjen.

      Tror det er best å bruke en kjøkkenmaskin når du skal piske marengsen stiv. Jeg har ihvertfall opplevd at stavmiksere ikke er sterke nok til å piske lenge.

      Her er noen tips for å få stiv marengs:
      • Det er viktig at bolle og visp er helt rene og fettfrie.
      • Vær nøye med å skille eggene helt, slik at det ikke er noe eggeplomme i eggehviten.
      • Pisk først eggehviten til hvitt skum, tilsett deretter sukkeret litt etter litt.

      Håper det var til hjelp, Julie! :) Lykke til!

      Thea

  3. Anonymous

    hei thea jeg lurte på hvor mange pikekyss det er i denne oppskriften

    1. My Little Kitchen

      Vet ikke helt hvor mange det blir, men tror jeg fikk rund 2 stekebrett :)

  4. Anonymous

    Hei. prøvde å lage disse i dag, men de bare satt seg fast i bakepapiret når jeg skulle ta dem av, og ble seige inni.. Vet du hvorfor det ble slik? :)

  5. Anonymous

    Hei! Ser du bruker mye vaniljeekstrakt i oppskriftene dine :) …… kan man bruke vaniljesukker istedet? :)

    1. Ja det kan du! Tilsett med melisen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *