Pigs in a blanket / innbakte minipølser

I dag er det oppskriften på «pigs in a blanket» jeg vil dele med dere. Morsomt navn! Pigs in a blanket eller innbakte minipølser er grillpølser, rullet i deig og stekt i ovnen. Disse innbakte minipølsene er veldig gode, lette å lage og perfekte for barn.

Innbakte minipølser:
16 stk

  • 300 g hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss smør, romtemperert
  • 1,5 dl melk
  • 1 egg, romtemperert
  • 8 grillpølser
  • egg til pensling

Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle.

Varm melken til 37 grader. Visp sammen egg og melk, og bland det med melet. Rør inn mykt smør.

Tilsett eventuelt litt mer hvetemel om deigen blir for klissete.

Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen til en stor sirkel.

Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza med et pizzahjul.

Skjær alle grillpølsene i to.

Legg pølsene mot enden av trekantene. Rull sammen til spissen av trekanten.

Legg de innbakte minipølsene på et stekebrett med bakepapir. Hev i ca. 30 minutter under et kjøkkenhånkle.
Pensle de innbakte minipølsene med et sammenpisket egg.
Stek ved 200 grader i 10 – 12 minutter.
Server gjerne de innbakte minipølsene med ketchup.

Pigs in a blanket!

Thea

16 kommentarer

  1. Kjempegodt, og til de voksne pleie eg å ta inni feks ostepølser eller andre pølser med litt smak
    Linda

  2. Anonymous

    De ser kjempe gode ut ;-)
    Jeg må prøve å lage de en gang ♥

  3. Anonymous

    Så utrolig mange gode oppskrifter, nydelige bilder!
    På påskeaften lager jeg disse til barna:)

    Du er virkelig dyktig!!

  4. Anonymous

    Kjempegodt, mamma lagte sånne da jeg var liten. Du glemte å skrive at vi skulle røre salt i.

  5. Anonymous

    Hei! Vet du om disse går an å lage i forveien, fryse ned og varme opp igjen når de skal serveres?

    Cathrine

    1. Ja, det går helt fint Cathrine! Jeg pleier å lage ganske mange når jeg først lager og fryse ned :)

    2. Anonymous

      Supert! Takk for svar :-)

  6. Anonymous

    Skal de stekes før de fryses?

    1. Ja, de skal stekes ferdig og så kan du fryse dem :)

  7. Hei! Hvordan burde disse varmes opp etter frysing?

    1. Du kan enten varme de i oven eller i mikrobølgoven. Begge deler går veldig fint :-)

  8. Anonymous

    Hei!

    Skal ha barnebursdag og tenkte spare meg selv for stresset på selve dagen ved å lage disse pølserullene på forhånd og fryse dem.
    Burde de tines helt for deretter å varmes opp igjen? På hvor mye har du da ovnen og hvor lenge pleier du varme de?
    Takk for en super blogg og en fin oppskrift med topp forklaring :)

    Mvh Tigressen

    1. Hei! Tusen takk, veldig glad for at du liker bloggen :-) Du trenger ikke tine de helt før de varmes, men det vil gå raskere. Varm de i oven på rundt 200 grader til de er helt tint og varme. Du kan eventuelt legge de i kjøleskapet over natten, slik at de tiner og da trenger de ikke lang tid i ovnen før de er ferdig :-)

    2. Anonymous

      Tusen takk for raskt svar! Da blir det barnebursdag for en haug med 4 åringer (gutter) uten altfor mye stress ;)
      Kommer til å fortsette å følge med på deg og begynne å titte gjennom alle oppskriftene dine :)
      Skal hvertfall prøve de pizzabollene dine, for de så nydelige ut ;)

  9. Hvilket smør bruker du? Skal det bare knas inn i deigen?

    1. Hei! Jeg bruker ekte meierismør. Smøret skal være helt mykt, altså romtemperert. Da er det lett å blande i deigen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *