Havreknekk



Havreknekk er kjempegodt og super snacks når du får lyst på noe godt. Det er også veldig godt som frokostblandig med vaniljekesam eller yoghurt.



Havreknekk:

  • 15 stk
  • 175 g smør
  • 125 g brunt sukker
  • 50 g sirup / honning
  • 350 g havregryn

Variasjon:

  • 75 g rosiner
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g mørk sjokolade



Ha smør, brunt sukker og sirup i en kjele. Sett kjelen på svak varme i 2-3 minutter og rør til alt er smeltet.



Ta kjele av varmen og tilsett havregryn.



Bland alt godt sammen.



Hell blandingen i en form med bakepapir og fordel den jevnt utover.

Trykk blandingen ned med en slikkepott.



Stek midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter til den er gyllen, men fortsatt litt myk. Avkjøl i 10 minutter.



Skjær havreknekkene i firkanter. La de ligge i formen til de er kalde.



Du kan oppbevare havreknekkene i en lufttett boks i en 1 uke.





Tips!

  • Varier havreknekkene med å tilsette rosiner, solsikkefrø, mørk
    sjokolade eller annet godt.
  • Det er også supergodt å dyppe havreknekkene i sjokolade når de
    ferdige.
  • Havreknekk er godt som frokostblandigen med vaniljekesam eller
    yoghurt.



Thea

Add Comment Colla

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *