Mini sitron cupcakes

Søte mini sitron cupcakes med herlig smak av sitron, toppet med sitronglasur og gult perlesukker. Perfekt til påskekosen!

Mini sitron cupcakes:
35 stk

  • 2,5 dl sukker
  • 75 g smør
  • 2 egg
  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 ts cream of tartar
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
  • 1/4 ts salt
  • Saften fra 1/2 sitron

Ha egg og sukker i en bolle.

Visp det godt sammen.

Ha i mykt smør og visp til det er kremete. Rør deretter inn melken. Røren blir ganske klumpete og det ser ut som om noe har gått galt, men det har det ikke. Cream of tartar gjør røren glatt og fin. Jeg har prøvd å lage cupcakes med cream of tartar og jeg er veldig fornøyd. Cream of tartar er et hvitt pulver (ligner på sukker) som brukes for å stabilisere og gi mer volum til pisket eggehvite.

Ha i hvetemel og cream of tartar.

Press saften ut av 1/2 sitron og rør det inn i røren.

Da er røren ferdig.

Fordel røren i mini muffinsformene, ca. 35 stk.

Stek muffinsene ved 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Sitronglasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft

Ha melis i en skål.

Ha i smeltet smør og sitronsaft. Rør alt sammen til en passe tykk glasur.

Smør glasuren på cupcakene med en skje.

Strø på litt lysegult perlesukker.

Mini sitron cupcakes er perfekt å lage i påsken!
God påske!
Thea

1 kommentar

  1. Anonymous

    De ser kjempe gode ut ;-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *