Kuvert rundstykker

Disse hjemmebakte kuvert rundtykkene er veldig gode. De er perfekte til frokost og passer godt å ha med til niste for store og små.

Kuvert rundstykker:
32 stk

  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 50 g gjær
  • 1 ss grovt salt
  • 4 dl sammalt hvete
  • 15 dl hvetemel

Smelt smøret, ha i melken og varm til 37 grader.

Ha i gjæren og løs den opp i væsken.

Tilsett naturell yoghurt.

Ha i hvetemel, sammalt hvete og salt.

Bland alt sammen til en deig.

La deigen heve på et lunt sted med plast og et kjøkkenhånkle over i 1 time.

Ha deigen på et bakebord og trill den til en pølse. Del deigen i 32 like deler.

Trill delene til runde boller og legg dem på stekebrett med bakepapir.

Pensle rundstykkene med vann før steking.

Stek rundtykkene ved 200 grader i 12-15 minutter til de en gyldne. Avkjøl på rist.

Kuvert rundstykkene kan fint fryses.

Nybakte kuvert rundstykker smaker veldig godt med brunost.
Thea

10 kommentarer

  1. Disse så veldig gode ut :) blir disse myke etter steking?

    1. My Little Kitchen

      Ja, rundtykkene blir myke etter steking. De er ihvertfall ikke harde. :)

      Thea

  2. Anonymous

    så gode ut!
    men du? hvor er talerknene fra? så fine ut!

    1. My Little Kitchen

      Tallerken er fra Stavangerflint og er kjøpt på loppemarked. :)

      I dette innlegget kan du se mer av serviset:
      http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/2011/09/havre-og-banan-muffins.html

      Thea

  3. Anonymous

    Hei :)
    Går det ann å lage disse uten youghurt?

    1. My Little Kitchen

      Det går sikkert helt fint å lage disse rundstykkene uten yoghurt, men da må du kanskje tilsette mer melk. :)

      Thea

  4. Hei.
    Spiller det noen rolle om man bruker fersk eller tørr gjer?

    1. Det er det samme om du bruker tørr eller fersk gjær :)

  5. Anonymous

    Disse ble også kjempegode med laktosefri melk og laktosefri yogurt

    1. Så bra! :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *