Sukkerbrød

I dag skal jeg vise dere oppskriften på et sukkerbrød som ikke inneholder smør. Sukkerbrød brukes blant annet som lag mellom krem og syltetøy i bløtkake.

Doble oppskriften om du vil ha et høyere sukkerbrød og tykkere sukkerbrød lag i bløtkaken..

Sukkerbrød:

  • 2 egg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl kokende vann

Ha egg og sukker i en bolle.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i bollen.

Tilsett det kokende vannet. Bland alt godt sammen.

Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør den med smør eller formfett. Formfett fås kjøpt her!

Stek kaken ved 180 grader i 25-30 minutter.

Thea

3 kommentarer

  1. Ha gjerne i litt Cream of Tartar også – så holder sukkerbrødet lettere formen og det blir fastere og faller ikke så lett fra hverandre. Bakeshops Marita prøvde dette med stort hell. Anbefales.
    Morten / Bakeshop

    1. My Little Kitchen

      Takk for godt tips! Det skal jeg prøve neste gang :)

      Thea

  2. Jeg baker mye selv og har etterhvert fått erfaring med sukkerbrød. Noe jeg har brent meg på er faktisk å bruke kakenål for å sjekke om det er ferdig. Så jeg har sluttet å bruke kakenål for å sjekke om sukkerbrødet er ferdig. Sjekk heller at det har sluppet kanten rundt formen, for hvis sukkerbrødet har sluppet formen så er det ferdig. Snu sukkerbrødet opp ned når du tar det ut avkjøl på rist med håndkle. Sukkerbrød har lett for å falle sammen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *