Tacopizza

Liker du taco og pizza? Da vil du elske denne tacopizzaen! Tacopizza er en smakfull, god og populær pizza. Den er perfekt til lørdagskvelden og passer for hele familien.

Denne oppskriften gir 1 stor pizza eller 2 små.

Pizzabunn:

  • 3 dl lunket vann
  • 25 g gjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss smeltet smør
  • 8 dl hvetemel

Tomatsaus:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker

Pizzafyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 pk tacokrydder
  • revet hvitost
  • 1/2 rødløk
  • hot salsa
  • tortilla chips

Ha hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

Ha i lunket vann og smeltet smør.

Bland alt sammen til en fast deig.

Sett deigen til heving og la den heve i ca. 30 minutter.

Mens deigen hever lager du tomatsausen og steker kjøttdeigen.

Stek hakket løk og presset hvitløk i olje.

Tilsett oregano, basilikum, balsamico eddik og hermetiske tomater.

La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Stek kjøttdeigen. Ha i 1 pakke tacokrydder og vann etter anvisning på pakken.

Kjevl deigen ut på et bakepapir.

Smør et tynt lag med tomatsaus på pizzabunnen.

Fordel kjøttdeigen jevnt utover pizzaen.

Ha på revet ost.

Skjer rødløk i ringer og legg dem på pizzaen.

Ha på tortillachips og litt hot salsa. Jeg brukte krydrede tortillachips

Stek pizzaen midt i ovnen ved 240 grader i cirka 10 minutter.
Del pizzaene opp med et pizzahjul og server.

Håper alle får en fin lørdagskveld!

Thea

1 kommentar

  1. This looks amazing, once I can eat wheat at the end of the month, I am going to try this pizza :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *