Hamburgerbrød

Nå skal jeg vise hvordan du enkelt kan lage dine egne hamburgerbrød! Hjemmelagde hamburgerbrød gjør hamburgerne ekstra gode. Disse hamburgerbrødene med sesamfrø er luftige og veldig gode.
Tips! Lag mange hamburgerbrød når du først baker, frys ned og ta opp når du trenger.

Hamburgerbrød:

8 stk

  • 2 dl vann
  • 1½ dl melk
  • 25 g gjær
  • 8-10 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • egg til pensling
  • sesamfrø til toppen
Varm vann og melk til 37 grader. (Rør gjæren ut i den varme væsken om du bruker ferskgjær.)
Bland det mel, salt og tørrgjær i en bolle.
Bland vann, melk og olje inn i melblandingen og kna godt.
Dekk til og la heve cirka 45 minutter.
Del deigen i 8 like store biter.
Form til boller.
Kjevl dem flate.
Etterhev i 20 minutter.
Pensle med et sammenpisket egg og dryss på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Veldig god hamburger med hjemmelaget hamburgerbrød!

Thea

8 kommentarer

  1. Desse må prøvast ! Ser fantastisk gode ut !:)

  2. Di ble kjempegode,takk for flott oppskrift.

  3. Kjempegodt, takk for fin oppskrift! Lagde hjemmelagde kjøttkaker og ;)

  4. Anonymous

    Super oppskrift! Jeg brukte 2 kg mel. Det ble 32 syk a 100 gram. Kjempesuksess med hjemmelagde hamburgerbrød på russevors

    1. Så bra hjemmelagde hamburgerbrød ble en suksess :)

  5. Kjempegode! Jeg valgte å strø over litt salt og oregano i tillegg til sesamfrøene :-)

    1. høres godt ut :)

  6. SKAL bakes!
    fikk meg ett lite sjokk på hytta i sommer der jeg fant (kjøpte) hamburgerbrød som hadde blitt lagt igjen av de som var der i påska, og de var ikke grønne, da snakker vi proppfulle av E-stoffer!
    Må bare få tømt det fulle fryseskapet litt først…hjelper nok ikke at jeg må bake brød i morgen ;P

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *