Deep Dark Chocolate Cookies

Deep dark chocolate cookies er himmelske kjeks fylt med sjokolade og toppet med melis. Kjeksene faller garantert i smak hos alle sjokoladeelskere. De er utrolig gode, seige og smaker litt som brownie. Kjeksene inneholder ikke mel eller smør.
Deep Dark Chocolate Cookies:
ca. 18 stk
  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 eggehviter, romtemperatur
  • 5 dl melis
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ss maisenna
  • 1/4 ts salt
  • formfett spray

Visp eggehvitene lett i bolle til hvitt skum.

 Tilsett gradvis i 1 dl  melis. Fortsett å mikse til marengs.

Visp 3 dl melis, kakao, maismel, og salt i medium bolle til å blande.

På lav hastighet, bland tørre ingrediensene inn i marengsen.

Hakk 100 g sjokolade i biter. Smelt 100 g sjokolade i en bolle i mikrobølgeovnen i cirka 2 minutter. Avkjøl litt.

Ha i den smeltede sjokoladen og sjokoladebitene.

Rør alt sammen til deigen blir stiv.

Rull deigen til kuler, cirka 1 ss deig per kule.

Legg 1 dl melis i en skål og rull kulene i melis. Dekk dem med et tykt lag av melis.

Spray bakepapir med formfett spray. Plasser kulene på bakepapiret.

Stek ved 180 grader i 10-12 minutter. Stek til de blir oppblåst og toppen sprekker. 

Avkjøl på ark i cirka 10 minutter.

Fantastisk gode sjokoladekjeks!

Hver bit må nytes! De er seige og smaker litt som brownie.

Dette er en oppskrift dere virkelig bare må prøve! ♥

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!

Thea

45 kommentarer

  1. Hey! Thought I’d give you a little tip on those neat little chocolate crinkles. I noticed your egg whites in that pictures are very over beaten, that’s why your cookies are flat. Try another batch and beat the egg whites for less time, adding the powdered sugar and other ingredients with a spatula folding them together instead of beating them. Your meringue will have a ton more volume and the cookies with be puffy and awesome. Good thing is, flat or puffy they still taste great :) I’m gonna make these too!

    1. My Little Kitchen

      Thank you so much, Jenna! :) I wondered why they were flat.

      I’m gonna try to make them again!

      Thea

  2. Oi – helt uten mel og smør?! Spennende! Fikk lyst til å prøve dem ut, altså:)

    1. My Little Kitchen

      Ja, kjeksene er helt uten mel og smør! De er virkelig verdt å prøve. :)

      Thea

  3. These look sinfully good, thanks for posting :)

  4. Anonymous

    De ser kjempe gode ut :-) Jeg må prøve de <3

  5. Bra blogg, Thea!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  6. Congratulations Thea!! You need to tell me your secrets, I need to get some publishers to my blog :P

  7. Anonymous

    Lagde disse i går, men uten sjokolade fordi jeg hadde ikke. ble kjempegode selvom deigen ble til suppe hehe

  8. Hei,
    Du de kjeksene ser veldig gode og spennende ut! Jeg går på lavkarbo, og siden jeg har lavkarbo melis, sukker og sjokolade kan jeg lage oppskriften. Men jeg lurer på om jeg MÅ bruke så mye melis? – en ting er å dyppe deigen i melis, – Men må jeg bruke melis for å lage marengs? – Eller kan jeg bruke sukker til dette? ( du skjønner lavkarbo-melisen er ikke så god) Hehe..

    1. My Little Kitchen

      Hei! Du kan sikkert lage marengsen med sukker istedenfor melis. Jeg har bare laget med melis i denne oppskriften, så vet ikke om det blir helt det samme. Men det er jo bare å prøve! :)

      Lykke til med bakingen! :)

      Thea

    2. Anonymous

      Dersom du bruker sukker, bør du bruke ca. halv mengde da 1 dl melis veier ca. 50g, mens 1 dl sukker veier ca. 85g.

      I underkant av 3 dl sukker vil gjøre susen :-)

  9. Anonymous

    Dette må prøves! Veldig god forklaring og fine bilder. Gleder meg til å smake :)

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk! Ja, disse kjeksene er virkelig verdt å prøve. De er utrolig gode :)

  10. Skikkelig lekre :)

  11. Anonymous

    Det står 1,2 dl. kakao. Er det riktig? Det er ikke 1,5 eller 1/2 dl? :)

    1. My Little Kitchen

      Ja, det er riktig med 1,2 dl kakao. Målene i oppskriften er omgjort fra amerikanske cups. 1/2 cup = ca. 1,2 dl kakao.

      Thea :)

  12. Lett at jeg skal prøve denne! Det så veldig godt ut. Elsker når de er seige inni!

  13. Anonymous

    Dette bare må jeg prøve, selv om jeg ikke kan bake …

    En ting som jeg riktignok klarer, er å peke på filleting…

    Maizena er jo maismel, og melis er vel malt sukker? :)

    Så oppskriften er ikke melfri, men den er jo glutenfri.

  14. Hei! Jeg testet disse, og tok rådet fra Jenna øverst her ang. eggehvitene. Kjeksene ble mer puffy enn på bildene dine, men ser like vanvittig gode ut. VI gleder oss til desserten, for å si det slik ;-)

  15. Anonymous

    Hei! Jeg lagde de i dag men deigen ble ikke stiv :( stresset med å rolle de i melis. Det gikk bra til slutt og smakte kjempe bra. Har jeg mikset det for lenge kanskje ? hva tror du?

    1. My Little Kitchen

      Hei! Kanskje deigen blir stivere om du tar i mer melis. Deigen skal være så stiv at den ikke er så klissete og lett å dyppe i melis.

      Bra kjeksene smakte godt likevel :)

      Thea

  16. Hva har jeg gjort galt?
    Mine bare fløt utover og ser absolutt ikke ut som dine over her :(

    1. My Little Kitchen

      Kanskje du pisket eggehviten for mye. Kjeksene flyter ikke like mye utover om eggehviten ikke er overpisket. :)

      Thea

  17. Anonymous

    Jeg har ikke formfettspray, er jeg nødt til å bruke det?

  18. My Little Kitchen

    Hei! Jeg bruker formfettspray på bakepapiret mest for at kjeksene skal sitte fast. Hvis du bruker bakepapir går sikkert fint at du ikke bruke formfett. :)

    Thea

  19. Anonymous

    hei, de ser veldig gode ut!! men: MÅÅ jeg bruke maismel?? går det an å heller bruke siktet hvetemel??
    Amanda

  20. I like them when they are flat :D Thank you for sharing this recipe!

  21. Anonymous

    Hvor lenge holder disse seg? Tenkte og lage de, men må sjekke hvor lenge de står seg og hvordan de oppbevares..

    Camilla

    1. My Little Kitchen

      Hei, Camilla! :)

      Kjeksene kan oppbevares i en tett boks eller boks i flere uker. Vet ikke hvor mange uker, fordi de forsvinner alltid før den tid :)

      Thea

  22. Anonymous

    Hei! I oppskrifta står det 5 dl melis, mens under bildene står det at man skal ha i 3 dl melis. Kas av måla er riktige?:)

    1. My Little Kitchen

      Hei :) Det skal være 5 dl melis tilsammen i oppskriften, men det er fordelt i 3 dl, 1 dl og 1 dl til å rulle kulene i.

      Thea

  23. Anonymous

    Kjempegoode og saftige
    Lagde de med 70% kakao-sjokolade, og de ble kjempegod :D
    Elsker oppskriftene dine
    Hilsen fast leser

  24. Anonymous

    Mmmm de ser gode ut :-) men må man bruke maismel? Har bare hvetemel og potetmel.

    1. Det er maisenna mel som skal være i kjeksene og jeg har ikke prøvd noe annet. Du kan prøve og erstatte det med potetmel :)

  25. Anonymous

    Hei! Disse kjeksene ser kjempegode ut! Tror du det er mulig å ha hakket nonstop i stede for hakket sjokolade i de?

    1. Takk for det! Ja, det er fullt mulig å lage kjeksene med non-stop. God idè, høres spennende ut ;)

  26. Anonymous

    Lagde disse nettopp og de er helt fantastiske! Tusen takk for oppskriften!

    1. Åå så bra du likte oppskriften :-)

  27. Dette så veldig godt ut! Men jeg lurer på, kan jeg bytte ut de mørke sjokoladebitene til lyse sjokoladebiter? Eller blir det for søtt? Fordi jeg er ikke så glad i mørk smak på kjeks. Håper på svar, elsker bloggen din! :D

  28. Hei! Ja det kan du fint gjøre. Kjeksene vil nok for en litt søtere smak av melkesjokolade og smaker sikkert veldig godt. Og siden du ikke er så glad i mørk sjokolade, blir det sikkert midt i blinken for deg :-)

  29. Hvor mange kjeks blir det? :) Ser veldig godt ut!

  30. Kristina

    Kan de fryses ned? Hvor lenge holdbarhetsdato er det på de om du ikke kan fryse dem ned?

  31. Kan man lage de uten maisenna?

    1. Det er jeg usikker på. Jeg lager de alltid med :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *