Mini pizza

Disse mini pizzaene har god og sprø bunn, en god tomatsaus og fyllet er det du som bestemmer. Det fine med mini pizza er at alle kan ta det de liker best på sin pizza.

Minipizza:
15 stk

  • 25 g gjær
  • 2 1/2 dl kaldt vann
  • 3 ss olje
  • 1 1/2 ts salt
  • hvetemel til passe deig
  • sirkel utstikker

Bland gjær, kaldt vann, olje og salt i en bolle.

Ha i mel og rør godt sammen. Deigen skal være myk og ikke klissete.

Kna deigen i 5 minutter på et bakebord. Sett deigen i kjøleskapet, mens du lager sausen.

—————————————————————————————————————-

Oppskriften på tomatsaus blir mer enn du trenger til mini pizzaene. Men tomatsaus er supert å fryse ned, slik at du enkelt har hjemmelaget pizzasaus til neste gang du lager pizza. Du kan eventuelt halvere oppskriften.

Tomatsaus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker

Stek hakket løk og presset hvitløk i olje.

Tilsett oregano, basilikum, balsamico eddik og hermetiske tomater.

La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Kjevle ut deigen.

Trykk ut små sirkler med en utstikker. Jeg fant en lignende utstikker her!

Smør litt tomatsaus på hver minipiza.

Ha på valgfritt fyll.

Jeg hadde på skinke, ost basilikum på noen.

På andre hadde jeg biffkjøtt, løk og ost.

Stek pizzaene midt i ovnen ved 240 grader i ca. 10 minutter.

Fantastisk gode mini pizza.
Mini pizza med ditt favoritt fyll!
God helg!

Thea

12 kommentarer

  1. Anonymous

    Bruker du å fryse de?
    De ser skikkelig gode ut:-)

    1. My Little Kitchen

      Ja, mini pizzaene kan fint fryses :)

  2. Hei, jeg elsker bloggen din og har vært trofast leser lenge. Har bare prøvd ut noen av kakeoppskriftene og cucakes oppskriftene før, men skal ha barnebursdag nå til helgen og tenkte at disse kunne være fint å servere. Men smaker de fortsatt like godt om man fryser de ned og bare varmer de opp på selve dagen? :)

    1. Hei! Veldig kjekt å høre at du følger bloggen og bruker oppskriftene.

      Ja, det går helt fint å fryse pizzaene og varme de opp igjen like før de skal spises.

      Lykke til med baking og barnebesøk :-)

  3. Hei,
    Hva er diameter om denne mini pizzaene?

    1. Hei! Utstikkeren jeg bruker er 11 cm i diameter :-)

  4. Hei ;) Har lyst å gjøre de mini pizza klare idag og så fryse dem ned til neste dag, men de bør jo smake ferskt også.. Halvsteke, helsteke eller fryse dem helt rå? Innspill?

  5. Hei! Jeg pleier å steke pizzaen ferdig, avkjøle og fryse ned. Det fungerer veldig bra og pizzaen smaker godt og ferskt :-)

  6. May Linda

    har du tips til kordan varme pizzaene opp igjen for å unngå at dei blir tørre?

    1. Jeg pleier å varme pizza opp igjen i mikrobølgeovn på middels varme :-)

  7. Nicolaj

    Hvor mye mel brukte du i deigen?

    1. Bare tilsette mel litt etter litt og rør sammen med væsken i bollen helt til deigen er fast nok og ikke for klissete til å kjevles ut :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *