Bacon-kjøttboller

Bacon-kjøttboller er smakfulle kjøttboller med baconbiter i. Disse hjemmelagde bacon-kjøttbollene er veldig gode og et godt alternativ til vanlige kjøttboller. Server med tomatsaus, spagetti, parmesan og basilikum.

Dette er min egen oppskrift på bacon-kjøttboller.

Bacon-kjøttboller:
30 stk

  • 500 g karbonadedeig
  • 3 sjalottløk, finahkket
  • 1 chili, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, presset/finhakket
  • 250 g bacon
  • 1 egg
  • salt
  • pepper
  • olje til steking

Skjær bacon i småbiter.

Finhakk løken.

Ha karbonadedeig og bacon i en bolle.

Tilsett løk, hvitløk og chili.

Ha i egget og kna alt sammen.

Tilsett salt og pepper.

Rull deigen til like store kjøttboller, ca. 30 stykker.

Varm opp olje i en stekepanne. Legg kjøttbollene i oljen.

Stek kjøttbollene til de blir brune og gjennomstekt.

Ha eventuelt bacon kjøttbollene i tomatsaus. Du finner oppskriften på en god tomatsaus i dette innlegget!

Server bacon kjøttbollene med spagetti, parmesan og basilikum.

Bacon kjøttboller er verdt å prøve!

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!

Thea

22 kommentarer

  1. Anonymous

    Det står 1 egg i ingrediensene. Hvor er det blitt av??, det står ikke i veiledningen.
    Det står karbonadedeig i ingrediensene.
    I veiledningen skriver du, bland kjøttdeig og bacon…???
    Haaaallloo!!

    1. My Little Kitchen

      Hallo, Anonym! Jeg har ordnet det nå. Det var bare en skrivefeil og det skjer iblant. Du kan bruke både kjøttdeig og karbonadedeig til disse bacon kjøttbollene.

      Thea

  2. Bra blogg, Thea !

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    1. My Little Kitchen

      Kjempegøy! Takk, Magne :)

      Thea

  3. Nå går jo kjøttdeig og karbonadedeig om hverandre i de fleste tilfeller så jeg skjønner ikke hva det skrikes om. Flott oppskrift med mange flotte bilder som viser deg hvordan du gjør det og da er det bare å sette seg ned å nyte det.

    1. My Little Kitchen

      Takk for det, Morten! :)

      Thea

  4. Anonymous

    Takk for super oppskrift, det ble middag i dag:-)kjempe godt!! Klem jeanette

  5. My Little Kitchen

    Så gøy at du lagde bacon kjøttbollene til middag i dag! :)

    Klem Thea

  6. Anonymous

    Enkelt og godt.

  7. Dette så kjempe godt ut!! fin blogg du har :)

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Victoria! :)

      Thea

  8. Anonymous

    er det kun ett egg som bindemiddel? og hvor mye bacon bruker du. dette så så godt ut, at jeg allerede har tatt ut kjøttdeig i fra frysen.hisen tord

    1. My Little Kitchen

      Hei, Tord!

      Ja, ett egg holdt som bindemiddel for meg. Jeg brukte ca. 250 g bacon. :)

      Thea

  9. Anonymous

    Hei Thea

    Så fin blogg du har. Lar meg imponere stort av at ei jente på 15 har en så flott lidenskap for mat. Sida di er lettfattelig og fin, supert at du legger ut trinn for trinn bilder – jeg tror dette er noe som hjelper mange, uansett om de er drevne på kjøkkenet eller ikke. Håper mange lar seg inspirere av oppskriftene dine, jeg skal hvertfall prøve en del av dem. Ønsker deg en fin dag, og – keep up the good work! :)

    Rita, 33 år, Lillehammer

    1. My Little Kitchen

      Hei, Rita! Tusen takk for hyggelig kommentar. Veldig kjekt at du liker bloggen min og vil prøve noen av oppskriftene på bloggen. :)

      Håper du får en fin dag videre! :)

      Thea

  10. Anonymous

    Gode kjøttboller. Selv er jeg veldig glad i spanske kjøttboller.
    Denne oppskriften er veldig god blant annet http://tapastips.com/albondigas-spanish-meatballs/

    1. My Little Kitchen

      Ja, spanske kjøttboller er veldig godt! Takk for tips om oppskriften :)

      Thea

  11. Hei!
    Bør man steke baconet litt før det blandes i kjøttdeigen?
    Veldig fin blogg du har!

    Hilsen Linda

    1. Nei, det trenger du ikke. Kjøttdeigen er også helt rå og skal stekes uansett, så bare bland i rått bacon :)

  12. Hei, tenkte å lage dette kanskje i dag, hvor lang tid tar det ca? ser fantastisk ut!

    1. Takk! Denne oppskriften er ikke veldig tidkrevende, men kjøttbollene må lages og stekes + lage saus. Vanskelig å si, men tror mellom 30 min og en time :-)

      1. takk

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *