Sellerirotpuré

Sellerirotpuré er veldig godt tilbehør til oksekjøtt, lam, annet kjøtt, fisk og skalldyr. Det er enkelt å lage og smaker veldig godt.

Sellerirotpuré:

  • 500 g sellerirot
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 muskatnøtt, fin raspet
  • 1 kokt potet (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Skjær av skallet på selleriroten.

Skjær selleriroten i biter.

Legg sellerirotbitene i en kjele med vann og kok opp.
La det småkoke til sellerirot bitene er myke.

Ha i en skrelt, kokt potet.

Mos selleriroten og poteten. Jeg brukte en stavmikser. 
Hell i fløten.

Ha i revet muskat.

Smak til med pepper og salt.

Ha selleriritpuréen i en skål og server.

Thea

5 kommentarer

  1. Det ser kjempe godt ut :)
    Klem Renate

  2. Mmm… Ser spennende og godt ut, skal prøves ut :))
    -Ida

  3. Nam! Hørtes supergodt og veldig sommerlig ut!

  4. går det an å bytte ut matfløyta med rismelk/soyamelk? tåle ikkje meieriprodukter, men eg har veldig lyst å prøve selleripure.

    elles må eg skryte av bloggen din. du er utruleg flink og du får alt til å sjå så lett ut. Definivt ein blogg eg kjem til å stikke innom fleire gongar :)

    1. Hei Ida! Jeg tror ikke det blir helt det samme med konsistens og smak, men har ikke prøvd det selv. Du må nesten bare prøve deg fram. Kanskje du kan bruke kokosmelk? Tusen takk for det! Veldig kjekt å høre at du liker bloggen min og vil følge den videre :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *