Ost og skinke brød

 
I går kom rosekaken min på lesernes vg på vg.no. Jeg er helt overveldet av all responsen. I går hadde jeg hele 25 598 sidevisninger på bloggen! Det er det meste jeg har hatt på en dag noen gang. Bloggen har nå passert over 1/2 million sidevisninger og har fått over 1000 likere på facebook. Jeg har fått utrolig mange koselige kommentarer her på bloggen og på facebooksiden til My Little Kitchen. Tusen takk alle sammen! Det setter jeg virkelig pris på. ♥
Jeg håper alle dere nye lesere som oppdaget bloggen gjennom vg.no, vil følge My Little Kitchen videre :)
 
Disse herlige, sommerlige brødene er fylt med ost og skinke. De er luftige, gode og passer godt til lunsj eller som tilbehør til salater.
Ost og skinke brød:
8-10 stk
  • 10 dl hvetemel
  • 4 dl lunket vann
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt
  • ost i skiver
  • skinke
  • oregano
  
Bland mel, gjær og salt sammen.
Løs gjæren opp i det lunkne vannet og ha det i bollen med hvetemel.
 
 Bland alt godt sammen til en jevn og fast deig.
La deigen heve i ca. 30 minutter.

Del deigen i 8-10 deler. Kjevl ut delene en etter en og legg noen skiver med ost og skinke i midten av hver. Strø eventuelt litt oregano på for mer smak.

Brett sammen alle delene.

Legg brødene på et stekebrett med bakepapir.

Stek brødene ved 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

 

Deilige brød med ost og skinke. Passer godt til lunsj eller som tilbehør til salater.

Nå er det sommerferie! Jippi!

God sommer ♥

Thea

5 kommentarer

  1. Slurp! Dette så godt ut!

  2. Hei Thea!

    Jeg oppdaget bloggen din i dag, men likte den så godt at jeg allerede har bladd meg tilbake helt til desember, i tillegg til at jeg har begynnt å følge den på bloglovin! :-)
    Håper det er greit at jeg spør om noe litt utenfor tema:

    For en stund siden prøvde jeg å lage marengs, men det ble ikke helt vellykket. Uansett hvor lenge jeg vispet, ble det ikke stivt. Det skled bare utover, og marengsene ble flate. Vet du hva dette kan skyldes, eller har du noen tips for å få marengsene stive?

    I tillegg lurte jeg på noe med smeltet sjokolade. Jeg er så glad i jordbær dyppet i smeltet sjokolade, men sjokoladen blir så lett klumpete. Har du noen tips?

    Klem fra Marie, 15 år.

  3. My Little Kitchen

    Hei, Marie! Veldig gøy at du liker bloggen min og vil følge den videre :)

    Her er noen tips for å få stiv marengs:
    • Det er viktig at bolle og visp er helt rene og fettfrie.
    • Vær nøye med å skille eggene helt, slik at det ikke er noe eggeplomme i eggehviten.
    • Pisk først eggehviten til hvitt skum, tilsett deretter sukkeret litt etter litt.

    Her er en oppskrift på pikekyss, som jeg alltid har fått stiv marengs med:
    http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2012/03/pikekyss.html

    Det at sjokoladen blir klumpete tror jeg er at du ikke har smeltet den helt. Jeg pleier å smelte sjokolade over vannbad eller i mikroen. Ha sjokoladen over varmen til den er helt glatt og fin.

    Håper det var til hjelp, Marie! :)

    Klem

  4. Linn Jeanette

    Desse må jo vere supre å ha med på stranda i denne varmen :-) Blir skikkelig matlei i denne varmen, så alltid deilig med noe lett og greitt i varmen :-)

  5. Disse skal jeg jammen meg prøve!! Takk for oppskrift!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *