Enkle småbrød

 

Disse småbrødene er enkle å lage og veldig gode med sprø skorpe. Deigen trenger du ikke elte, kna eller trille. De passer godt til supper og salater, men smaker også godt med pålegg.

Jeg fant denne supre oppskriften på denne bloggen og fikk med en gang lyst til å prøve meg på disse småbrødene.

Enkle småbrød:
15 stk
  • 5 dl lunket vann
  • 1 dl lunken melk
  • 25 g gjær 
  • 2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 12,5 dl hvetemel 
Ha melk i et litermål og tilsett lunket vann, slik at du får en lunken blanding.
Tilsett honning, salt og gjær.

Ha i melet.

Bland alt sammen til en deig.

Strø litt mel over deigen før heving.

Hev deigen med et kjøkkenhånkle over, på et lunt sted, i 1 time.

Ha litt mel på bordet og klapp deigen forsiktig utover. La gjærboblene få være i deigen.

Bruk en skarp kniv og del deigen opp i små rombeformede brød, ca. 15 stk. Brødene trenger ikke få lik form. Når brødene har ulike former ser de mer hjemmelagde ut og det er jo bare sjarmerende. 

Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir.


 

Stek ved 240 grader midt i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne.  Ta dem ut av ovnen, og legg dem på en rist. Ikke dekk til med håndkle for da får du ikke sprø skorpe. 

Enkle og gode småbrød som passer godt til supper og salater. De smaker også godt med pålegg på.

 
God sommer 


Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *