Rosescones

Det er alltid gøy å smake noe nytt og spennede. Disse spennende og sommerlige sconesene med rosevann og roseblader smaker nydelig av rose og sommer. Du kan bruke roseblader fra din egen hage. Rosescones smaker kjempegodt til te med syltetøy.

Rosescones:
24 stk

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts anel
  • 50 g smør
  • 2 dl fløte
  • 1 ts rosevann
  • 1 håndfull roseblader

Skal du lage rosescones med roseblader fra din egen hage?
Hvis du skal bruke roseblader fra din egen hage må du bare bruke roser som ikke er sprøytet med sprøytemidler. Rosen må være fersk. Legg rosebladene i kaldt vann for å fjerne eventuelle insekter. Tørk bladene på tørkepapir.

Legg rosebladene i kaldt vann.

Tørk rosebladene på et tørkepapir.

Ha mel, salt, sukker, bakepulver og kanel i en bolle.

Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melet med fingrene.

Ha fløte og rosevann i et litermål. Skjær rosebladene i småbiter og ha i fløten. Hell fløten med rosebladene i bollen med melblandingen.

Rosevann selges på de fleste matbutikkene.

Bland alt sammen til du får en myk og klissete deig.

Jeg stekte mine rosescones i et muffinsbrett som jeg sprayet med formfett. Du kan også bruke muffinsformer hvis du vil.

Stek ved 210 grader i cirka 12 minutter til de er gyldne.

Rosescones smaker best når de er rykende ferske. De smaker kjempegodt til te med syltetøy.

Rosescones ♥

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *