Mississippi Mud Pie iskake

I familiebesøket på bursdagen min serverte jeg iskaken og alle elsket den! Mississippi Mud Pie iskake er en nydelig og fantastisk god sommerkake. Iskaken har 3 herlige lag, dotsbunn, vaniljeis med cookie dough og sjokoladeganache. Kaken er toppet med hvit sjokolade og cookie dough kuler. Den beste iskaken jeg har smakt! ♥

Bunn:

  •  2 pk dots brownie-cookies
  • 80 g smeltet smør

Knus kjeksene i en blender eller lignende. Bland med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen av en 23 cm springform og ha kjekssmulene i formen. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av formen med en slikkepott. Sett formen i fryseren.

Cookie dough:

  • 85 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 130 g hvetemel
  • 150 g hakket mekesjokolade

Ha mykt smør, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Miks det godt sammen.

Bland i egget. Tilsett så mel og bland alt godt sammen.

Ha i sjokoladen.

Bland alt sammen og så er deigen ferdig.

Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet til den skal brukes.

Cookie dough iskrem:

  • 3 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 1 porsjon cookie dough (hold av litt til å ha på toppen av kaken)

Pisk eggeplommer og sukker i en kjøkkenmaskin, til en tykk og luftig eggedosis. Tilsett frø fra en vaniljestang.

Pisk kremfløte til krem i en annen bolle.

Bland krem og eggedosis.

Form cookie doughen til kuler og bland i iskremen. Hold av litt cookie dough til pynt på toppen av kaken!

Hell iskremen med cookie dough kuler over dotsbunnen. Sett kaken tilbake i fryseren til isen har stivnet.

Når isen har stivnet i fryseren, begynner du å lage sjokoladeganachen.

Sjokoladeganache:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g kremfløte
Brekk sjokoladen i biter og legg i en liten skål.
Kok opp fløten eller varm den i mikroen og hell den over sjokoladen.
Rør sjokoladen og fløten rask og godt sammen. Avkjøl litt før den helles over isen.

Når du har helt sjokoladeganachen over isen, setter du den tilbake i fryseren.

Etter 30 minutter i frysen, smeltet jeg litt hvit sjokolade og pyntet iskaken med det.

Form resten av cookie doughen til kuler og legg dem oppå den hvite sjokoladen.

Deretter pyntet jeg med litt smeltet hvit sjokolade over kulene også.

Sett kaken i frysen frem til den skal serveres. Iskaken bør tas ut av fryseres 15 minutter før den skal spises.

Hold en kniv under varmt vann og skjær rundt kanten av formen. Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat.

Nam, nam! Den beste iskaken jeg har smakt!

I ♥ Mississippi Mud Pie iskake ♥
Mississippi Mud Pie iskaken har 3 herlige lag, dotsbunn, vaniljeis med cookiedough og sjokoladeganache. Kaken er toppet med  hvit sjokolade og cookie dough kuler.
Tusen takk for supergod oppskrift, Tonje!
Thea

28 kommentarer

  1. Denne kaken så fantastisk god ut! Den MÅ prøves :D

  2. Anonymous

    Takk for at du deler oppskriften videre, denne skal garantert lages.. Skulle ønske jeg kunne ta et stykke nå!! :-p. klem jeanette

  3. Hei!
    Hva bruker du som cookie dough?

    1. My Little Kitchen

      Hei, Beate! Cookie dough er kjeksdeig som ikke er stekt. Du lager cookie dough selv. Oppskrift i innlegget over :)

      Thea

    2. Ah, den såg jeg ikke.. var nok blind :) Takk for svar, nå skal det bakes!

  4. Den ser bare helt fantastisk god ut. Er kjempespennende, da min står i fryseren nå, og skal nytes i morgen :)

  5. Anonymous

    Lagde denne i familieselskap for litt siden. Den ble knallgod og jeg fikk mange positive tilbakemeldinger ;o) Den skal jeg definitivt lage igjen… snart :o)

    1. My Little Kitchen

      Så gøy å høre! Iskaken var også veldig populær i familie besøket jeg serverte den i :)

  6. Hvor kan jeg få tak i vaniljestenger? De selges ikke her jeg bor desverre, ikke som jeg har sett. Hva kan jeg erstatte det med og evt hvor mye skal jeg bruke av det ? :)

    Tenkte jeg skulle lage denne til morsdagen skjønner du siden hun elsker is!

    1. My Little Kitchen

      Vaniljestenger selges på vanlige matbutikker og du kan også bestille det på nettet :)

      Det er best å bruke ekte vaniljefrø i vaniljeisen i denne iskaken, så ville brukt det.

      Thea

  7. Anonymous

    ser at det er mel i coockie dough, skal den ikke bakes?spises rå?

    1. Hei! Cookie dough er kjeksdeig, altså er den rå og ikke stek. Steker du kjeksdeig blir det kjeks :)

      Cookie dough er kjempegodt!! :D

      Thea

  8. Skal cookie doughen blandes inn i iskremen? Eller ligge som kuler i iskremen? :)

    1. Hei Julie! Cookie dough skal trilles som kuler og legges i iskremen :)

  9. Anonymous

    dotskjeksene, knuser du de slik de er eller fjerner du fyllet inni og bruker bare kjeksene?

    1. Knus slik som de er, med krem og alt :)

  10. Fantastisk oppskrift, gleder meg til å prøve denne.
    Tror du denne kan lages en uke på forhånd og oppbevares i fryser? Og hvor stor sånn ca lager du cookie dough-kulene?

    1. Ja, det skal nok sikkert gå fint. Iskaker holder seg en god stund i fryseren. Kulene lager jeg på størrelse med klinkekuler som du ser på bildene over, men det spiller ikke så stor rolle hvor store de er :)

      Kos deg med bakingen og håper kaken smaker! :D

    2. Anonymous

      Kvifor i alle dagar er det NATRON i ein cookie dough som ikkje skal steikast??

  11. Da har jeg laget denne fantastiske kaken for andre gang! Fikk bestilling på den etter at jeg lagde den forrige gang, så på søndag skal den serveres i en konfirmasjon :)

    1. Så kjekt å høre Anita :)

  12. Anonymous

    Kan jeg bruke vaniljeesens istedet for ekstrakt, og isåfall like mye ?

    1. Ja det kan du. Ha i like mye

  13. Anonymous

    Hei, denne ser veldig god ut, lurer på å lage den til en 50-årsdag.
    Bare lurer på om man må ha natron i cookie doughen, det er vel ikke nødvendig når den uansett ikke skal stekes?

    1. Nei du trenger ikke ha i natron :)

  14. Anonymous

    Hei! Bakte denne kaken i juni og den var kjempegod! Bunnen var imidlertid veldig hard og vanskelig å både skjære i med kniv og ta en bit med skje (men veldig god på smak). Dette til tross for at resten av kaken hadde begynt å smelte. Er dette vanlig eller har jeg gjort noe feil? Jeg lagde bunnen dagen før slik at den sto ganske lenge i fryseren før jeg la på neste lag, har det noe å si tror du? Har du forsøkt å lage cookie dough med glutenfritt mel?

  15. Anonymous

    Hei:-) no har eg tråla alle butikkane på leit etter dots kjeks utan hell:-( kan eg bruke oreo kjeks i stadan? Og kor mange gram er 2 pk dots?

    1. Ja du kan fint bruke oreokjeks. 2 pk oreokjeks :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *