Rosa bursdagskake

I dag blir Lise 16 år og jeg overrasket henne med denne lille, søte, rosa bursdagskaken.
Denne bursdagskaken er en sjokoladekake fylt med bringebærkrem. Den har 3 lag med sjokoladekake og 2 lag med bringebærkrem. Kaken er dekket med rosa fondant og er pyntet med en bord av hvit royal icing nederst og fondantbokstaver med glitter. En liten, søt bursdagskake som er perfekt å gi til en god venn på bursdagen.

Sjokoladekake:

  • 1 egg
  • 2 dl sukker
  • 60 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk
Ha egget og sukker i en mikserbolle.
Pisk til eggedosis.
Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha i kakao.
Tilsett melk og smeltet smør. Bland alt godt sammen.
Ha bakepapir i bunnen av formen og spray med formfett. Hell 1/3 av røren i formen.

Stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Bruk deretter den samme formen til å steke 2 kaker til av resten av røren.

Da får du 3 små kaker. Legg kakene i frysen en liten stund, da blir det lettere å skjære av toppene etterpå. Skjær av toppene på alle tre kakene, slik at de bli flate på begge sider.

 

Lag 1 porsjon smørkrem og ha i rosa konditorfarge til du får en fin rosa farge. Oppskrift på smørkrem finner du her!

OBS! Jeg lagde bare halvparten av denne oppskriften!
Tips! Smørkrem kan fryses i en plastpose om du ikke bruker alt.

Bringebærkrem:

  • 1 dl kremfløte
  • 50 g bringbær
Ha kremfløte og bringebær i en mikserboller. Miks til krem.

Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Ha smørkremen i en krempose med en rund tipp. Sprøyt en sirkel på kaken som på bildet. Sirkelen av smørkrem lager jeg for at fyllet ikke skal renne ut når jeg legger de andre lagene på.

Ha bringebærkrem i midten av sirkelen av smørkrem. Pass på å ikke fylle kaken så mye at fyllet går over kanten på smørkremen.

Legg enda et lag med sjokoladekake oppå, gjør det samme med smørkremen og fyll med bringebærkrem.

Legg siste lag på toppen.

Bruk resten av den rosa smørkremen til å smøre et tynt lag smørkrem over hele kaken.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt. Jeg lot kaken min stå i kjøleskapet over natten.

Pensle kaken forsiktig med litt vann. Dette er for at fondanten skal klistre seg til kaken.

Du kan bruke ferdig rosa fondant eller farge hvit fondant rosa selv.

Spray med formfett og dryss melis på et bord/kjøkkenbenk. Kjevl ut fondanten til den er glatt, jevn og passe tykk med en non-stick kjevle. Den må også være stor nok til å dekke kaken. Pass på at fondanten ikke klistrer seg fast i bordet, så snu den og dryss med melis mens du kjevler. Løft fondanten opp og legg den over kaken. Form fondanten rundt kaken og skjær vekk overflødig fondant med et pizzahjul.

Lise 16 år i hvit og rosa fondant
Bokstavene:
  • rosa fondant
  • hvit fondant
  • litt melis
  • bokstavformer
  • hvitt glitter
Kjevl ut litt fondant. Ha litt melis på fondanten hvis den blir for klissete. Trykk ut bokstaver.

Jeg hadde spiselig hvitt glitter på bokstavene. (Rainbow dust)

Jeg laget en bord med royal icing nederst på kaken. Oppskrift på royal icing finner du her!

OBS! Du trenger bare royal icing til kanten, så jeg brukte disse målene:

  • 1 ss marengspulver
  • 125 g melis
  • 2 ss veldig varmt vann
En liten, søt kake som er perfekt å gi til en god venn på bursdagen.
Oppbevar kaken tildekket i kjøleskapet.
Kaken har 3 lag med sjokoladekake og 2 lag med bringebærkrem. Den er dekket med rosa fondant og er pyntet med en bord av hvit royal icing nederst og fondantbokstaver med glitter.
Thea

12 kommentarer

  1. Så søt kake! Ha en fin søndagskveld videre!

  2. Anniken :)

    Så søt kake! Den så god ut :)

  3. Anonymous

    Den ser kjempe god ut ;)

  4. Anonymous

    Hei lurte på om man kunne bruke noe annet enn bringebær i kremen kan man for eksempel bruke kakao eller sjokolade og har ikke fondant, kan man lage kaken uten å ha fondant????

    1. My Little Kitchen

      Hei!
      Ja, du kan bruke andre type bær, sjokolade eller vaniljekrem i kremen. :)
      Du kan kjøpe fondant hvis du vil bruke det, ellers kan du bare dekke den med smørkrem og servere den :)

    2. Anonymous

      Ok, takk

  5. Anonymous

    Hei i hvor mange grader skal kaken stekes?? og jeg har ikke en 12 cm kakeform men bare en i ca 15cm går det greit å bruke den da? men skal den steke lenger eller kortere???

    1. My Little Kitchen

      Kaken skal stekes på 180 grader. Du kan fint bruke en 15 cm form. Steketiden kommer ann på hvor røre du har oppi formen. Stek til kaken er gjennomstekt. Stikk en trepinne eller lignende ned i kaken, hvis det ikke kommer røre på pinnen er den ferdig. :)

      Thea

  6. Er det feil i måla på ingrediensane i denne kaka? og kor tok du i smøret? eg tok smøret og melka i samtidig, og har fylgt måla og framgangsmåte til punkt og prikke, men fekk ei tjukkare røre enn det du har her :)

    1. Smøret skal i sammen med melken, så du gjorde helt riktig. Jeg brukte også akkurat målene som står over og fikk røren som du ser på bildet. Du kan tilsette litt mer melk når røren din blir for tykk :)

  7. Må man bruke sjokoladekake kan man bruke svampekake?

  8. Hei! Du kan bruke akkurat den kaken du vil. Sjokoladekake er et eksempel :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *