Brødpinner

I dag skal jeg vise dere oppskriften på sprøe brødpinner. Brødpinner er kjempegodt som snacks eller tilbehør til pastaretter, salater eller supper.

Brødpinner:
36 stk

  • 2 dl melk
  • 1,2 dl lunket vann
  • 50 g tørrgjær
  • 2 ts sukker/honning
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 425 g hvetemel

Bland sammen melk, vann, gjær, sukker, salt og olje i en bolle.


Ha i melet.


Bland alt sammen til en deig.


Dekk deigen til med plast og la deigen heve i 30 minutter.

Kna deigen i cirka 10 minutter for hånd eller 5 minutter i maskin til den blir myk og smidig.

Del deigen i 3 deler. Kjevl ut deigen til 1 cm tykke leiver. Bruk et pizzahjul og del hver leiv i 12 strimler. Trill dem litt og snurr dem slik at du ikke blir for jevne.

Tips! Du kan også pensle brødpinnene med vann og strø over valmuefrø.

Stek ved 150 grader i 30 – 40 minutter til de blir skikkelig sprø.

Avkjøl brødpinnene på rist.

Kjempegodt som tilbehør til pastaretter, salater eller supper.
Oppbevar brødpinnene i en tett boks eller i en plastpose.

Thea

4 kommentarer

  1. Lurt! Enkelt og billig, og så lett å freche opp med litt krydder eller spennende smaker, og dytte oppi matboksen til Snuppi.

    F.eks.

    Takker!

  2. Så KULE de ser ut også! Bra tilbehør til en suppe.

  3. Disse her var jo fantastisk gode! virkelig god oppskrift :) JEg la til en pose med parmesan for smakens skyld.

  4. Kjempegode brødpinner! De smaker mye bedre enn maskinlagde som man får kjøpt i butikkene i Norge. Hele familien elsker dem. Det er super snacks, men også kjempegod til ost.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *