Fransk loff

I dag er det denne oppskriften på fransk loff jeg vil dele med dere. Oppskriften har jeg funnet i farmoren min sin gamle kokebok. Jeg syntes at brødet ble veldig fint og dekorativt med en flette på toppen.

Denne oppskriften gir 1 brød i en 24×14 brødform.

Fransk loff:

  • 2 1/2 dl melk eller vann
  • 1 ss smør
  • 40 g gjær
  • 1 ts salt
  • ca. 500 g hvetemel

Varm melk til 30 grader. Tilsett smøret og gjæren i melken.

Ha i salt og halvparten av hvetemelet. Elt deigen godt sammen. Dekk deigen til og sett til heving et lunt sted. Den vil fort begynne å gjære.

Ta deigen når gjæringen er godt i gang og elt inn resten av melet.

La deigen heve igjen til den er nesten dobbelt så stor.

Sett til side en liten del av deigen som du skal bruke til å flette fletten. Elt resten av deigen, form den og legg den i en smurt brødform. Etterhev brødet i 30 minutter. Skjær et snitt i midten av brødet. Pensle brødet med vann.

Del deigklumpen du satt til side i tre og flett til en flette. Pensle fletten med vann på baksiden og legg over snittet på brødet.

Stek ved 200 grader i 20 – 25 minutter til brødet får en gyllen overflate. Avkjøl på rist.

Skjær opp og server.
Dekorativ fransk loff med flette på toppen.
Thea

1 kommentar

  1. Du er så flink!:) Hilsen meg som leser bloggen din med stor glede, men som ikke er flink å huske å kommentere!:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *