Lykkegriser

Jeg har bakt disse morsomme bollene formet som griser. Grisebollene er fylt med vaniljekrem og toppet med melisglasur og rosiner til øyne. Fantastisk gode og morsomme boller. Blir du aldri kalt en heldiggris eller vinner i griseflaks? Da bør du ihvertfall prøve disse herlige lykkegrisene!
 

Denne oppskriften gir 10-12 lykkegriser.


Lykkegriser:
10-12 stk
  • 30 g gjær
  • 2 1/2 dl melk
  • 60 g smør
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 60 g sukker
  • ca. 500 g hvetemel
  • vaniljekrem
  • 1 egg til pensling
  • melisglasur
  • rosiner til øyne

Smelt smøret, hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg.

Ha i hvetemel.

Kna til en smidig og jevn deig.

Sett deigen på et lunt sted med et kjøkkenhånkle over og la den heve i 40 minutter.

Kjevl ut deigen til den er cirka 4 mm tykk. Bruk en 8 cm i diameter rund utstikker og trykk ut 20 rundinger.
Legg en klatt med vaniljekrem i midten av 10 av rundingene.
Pensle rundt vaniljekremen med et sammenpisket egg. Legg på de 10 andre rundingene og trykk godt rundt kanten.
Trykk ut 10 rundinger med cirka 4 cm i diameter og trykk ut 2 hull i midten. Jeg brukte en rund tipp til å stikke ut 2 hull. Du kan også bruke en eplekjerneutstikker eller lignende.
Pensle baksiden av grisenesen med egg og sett den på hodet.
Form resten av deigen til ører. Jeg skjærte deigen i små trekanter.
Pensle grisene med egg før steking. Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 10 – 15 minutter.
Avkjøl på rist.

 

Lag litt melisglasur av melis, vann og 1 sitrondråpe. Ha glasuren i en plastpose eller krempose og klipp et lite hull på tuppen av posen.

Lag 2 øyne av melisglasur og sett på 2 rosiner på hver gris.

Søte lykkegriser
Fantastisk gode og morsomme griseboller!

Blir du aldri kalt en heldiggris eller vinner i griseflaks? Prøv disse herlige lykkegrisene!

Ønsker alle en flott lørsdagskveld! ♥

Thea

16 kommentarer

  1. Anonymous

    <3

  2. Stilig! Sitter og vurderer en ikke-riktig-så-søt versjon til matpakken til Snuppi, men det ser ut til å være mye jobb :D

  3. Jeg har bakt disse nå! Noe jobb, men det er kjempe morro å pusle med deig å lage noe morsomt.. Ikke bare boller! Deigen min ble på 15 griser (!!) og dem ble stoore.. Enda jeg fulgte oppskriften din og måtte kaste en ball med deig etterpå. Mine stod 15-20 min i ovnen, men er vel forskjellig fra ovn til ovn! :-)

  4. Så fine de var – og helt sikkert veldig gode!
    Du er flink :)

    – Kristin

  5. ÅÅÅÅ! DISSE liker jeg! Skal så SYKT prøve det en dag!

  6. Åååå så søte!! Disse skal eg prøve på ein dag! :D

  7. Hei! Har linket til bloggen din, fra min. Håper det er ok :).
    Du har en fantastisk blog!!!

    1. My Little Kitchen

      Det er selvfølgelig helt greit Eva Helen! Veldig kjekt at du liker bloggen min :)

  8. Disse må jeg prøve.. fantastisk blogg. Takk skal du ha :)

    1. My Little Kitchen

      Ja, disse grisebollene må du prøve :) Veldig kjekt at du liker bloggen min! :)

      Thea

  9. LinnJeanette

    Hei.
    Eg lurte på å bake noko alla dette, berre med hjerteform i staden, og då har eg eit spørsmål.. eg har bakt ost og skinkesnurrane dine ein del gongar og har vore veldig nøgd med dei. Dei heva jo ikkje før dei er ferdig «laga», så eg lurte på om du har prøvd med denne deigen å heva dei 20 minutt på 50grader etter fyllet er i? Og at det er all hevinga???

  10. Kjempefestlige boller! Gleder meg til neste familiebursdag, da kommer disse på bordet;-) Jeg kom innom bloggen din litt tilfeldig, men har nå lest oppskrifter her inne i nærmere 2 timer! Du er rett og slett min bake-helt! Stå på=)

    1. Hei! Så kjekt at du liker bloggen min og vil prøve noen av oppskriftene :)

  11. Hei,
    Kjempesøte boller. Hvordan er holdbarheten? Hvis jeg lager dem kvelden i forveien, bør jeg fyse dem ned hvis jeg skal ha «ferske boller» de to neste dagene?

    1. Tusen takk! De kan fint oppbevares tildekket i kjøleskapet, men de vil selvsagt være ferskest den første dagen. Dersom du vil ha helt ferske boller, anbefaler jeg å fryse de ned og heller ta opp de som skal spises :-)

      Kos deg med bakingen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *