Eplekake

Eplekake er en perfekt kake å lage om høsten når eplene er på sitt beste. Duften av nybakt eplekake toppet med sukker og kanel fyller hele huset. Eplekaken er saftig, god og servert med is smaker den helt nydelig!

Denne oppskriften gir 1 eplekake i en 23 cm springform.

Eplekake:

  • 3 egg
  • 3 1/2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 epler

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør og tilsett melk. Bland med eggedosisen.

Sikt hvetemel og bakepulver i røren.

Hell røren i en 23 cm springform.

Skrell eplene og skjær de i båter.

Legg eplebåtene på toppen av røren.

Strø over sukker og kanel.

Stek kaken ved 180 grader i 30-45 minutter.

Saftig og god eplekake toppet sukker og kanel
Eplekaken smaker utrolig godt med is til.

Thea

14 kommentarer

  1. Anonymous

    Nydeli kake, har bakt den masse, er kjempepopulær hos alle i huset + familiemedlemmer :D

  2. Anonymous

    Mmmm, herlig kake, prøvde den og ble helt perfekt å ble spist opp veldig fort!!Fikk så vitt smake selv! så skal lage 2 neste gang :
    Familiens favoritt :)
    Takk for denne oppskriften

    1. Glad for at eplekaken falt i smak i familien din :)

  3. Anonymous

    I <3 THIS CAKE!
    Seriøst, den beste jeg har smakt! :p Den er super god! :)
    Takk for oppskriften :)

    1. Så kjekt å høre. Veldig glad kaken falt i smak :)

  4. Anonymous

    Hei Thea! Jeg holder på å lage eplekake nå, men jeg syns at det er for mye sukker. Kan jeg bare tilsette halvparten av sukker eller må jeg erstatte den med noe annet?)

    1. Du kan bare halvere sukkeret. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel:)

  5. Anonymous

    Et spørsmål til: hvordan pisker du egg og sukker til eggedosis? For hånds eller med kjøkkenmaskin?))

    1. Jeg pisker eggedosis i en kjøkkenmaskin, men du kan også bruke en håndmikser :)

    2. Anonymous

      Takk for svarene! Hvilket kjøkkenmaskin anbefaler du? Hvilket er best etter din mening?)

    3. Jeg vil anbefale en Kenwood kjøkkenmaskin. Det er den maskinen jeg selv har og den er jeg veldig fornøyd med. :)

  6. Anonymous

    Jeg tilsatt 3 dl sukker, ikke 3,5, men det var litt mer melk enn 1,5 dl. Ellers etter oppskriftet, så stekte jeg kaken i 45. minutter, den så veldig pent ut, men ikke så brun som din. Men da begynte jeg å skjære den, kom det opp deig, så kaken ikke ble gjennombakt på midten, satt i ovnen på nytt. Hva er feilen?) ovnen er ny og håper fungerer) Jo, forresten, jeg syns kaken er veldig søt uansett og ville gjerne tilsette mye mindre sukker, men må jeg tilsette kanskje mer melk?)

  7. Anonymous

    Denne er veldig god og enkel å lage. Det er andre gang jeg har bakt denne nå, og den er populær hos oss. Skikkelig god, og den holder seg lenge. Veldig god med pisket krem inntil og.. Kristine ;-)

    1. Veldig glad for at eplekaken er populær hjemme hos deg :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *