Skoleboller

Kan du tenke deg noe bedre enn duften av nybakte boller? Skoleboller er supergode og populære boller med vaniljekrem, melisglasur og et dryss av kokos.

Skoleboller:
12-15 stk

  • 125 g smør
  • 3 1/2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100 g sukker
  • 450 g hvetemel
  • vaniljekrem

Smelt smøret, hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

Tilsett egg, bakepulver, sukker og mel.

Bland alt sammen til en jevn og smidig deig.


La deigen heve i 30 minutter.

Del deigen i 12-15 like store biter.

Trill til runde boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i cirka 15 minutter.

Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll med vaniljekrem.

Stek ved 225 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist.


Melisglasur:

  • ca. 2 dl melis
  • vann
  • 2 dl kokosmasse

Rør sammen melis og vann til en passe tykk glasur. Smør på melisglasur rundt vaniljekremen i midten.

Hell kokos på en tallerk og dypp bollene i kokos.

 Så har du ferdige nybakte skoleboller! Bollene kan fint fryses.

Kan du tenke deg noe bedre enn duften av nybakte skoleboller?

Supergode boller med vaniljekrem, melisglasur og et dryss av kokos.

Thea

11 kommentarer

  1. Bruker du maskin til å lage deigen?

    1. My Little Kitchen

      Ja, jeg bruker maskin :)

  2. Anonymous

    Å så nydelig! ska prøv det ut i dag

    Takk!

  3. Anonymous

    Hei
    Jeg sliter ofte med å få på melisglasuren, har du noen tips eller gode råd om hvordan jeg får den på?

    1. Kanskje du må lage den litt tynnere, hvis du har problemer med å smøre den utover bollen :)

  4. Anonymous

    Thank you very much for your recipe and gorgeous pictures. Well done :)

    From
    Jessica :-D

    1. Thank you Jessica! I’m glad you like my blog :)

  5. Anonymous

    bruker du en pakke vanlijekrem?

    1. Ja, det går ca. 1 pakke til å fylle bollene :-)

  6. Sikker på at mel mengden er riktig her?? Ble bare en stor suppe når jeg lagde denne oppskriften

    1. Hmm, så rart! Jeg skal ha skrevet opp oppskriften slik jeg bakte bollene, men det er lenge siden så jeg husker dessverre ikke om det som står er feil. Du må bare tilsette mel til deigen er fast og fin.
      Den bolleoppskriften jeg bruker mest finner du her (den vet jeg er helt riktig): http://www.mylittlekitchen.no/2015/01/18/hveteboller/

      Ha en fin kveld! :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *