Snickerskake

Denne snickerskaken bakte jeg da vi hadde besøk i helgen. Jeg har aldri bakt snickerskake før og kan ikke huske at jeg har smakt det heller, så det var spennende å prøve ut en ny kake. Snickerskaken var veldig god og falt i smak hos alle sammen.

Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake. Kaken har en herlig marengsbunn med knuste ritzkjeks og peanøtter, deilig sjokoladefyll og er toppet med krem, peanøtter og revet sjokolade. Snickerskaken er en perfekt kake å server når du får besøk.

Denne oppskriften passer til en 23 cm springform.

Bunn:
  • 4 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 2,5 dl peanøtter
  • 20 ritz kjeks

Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.

Hakk peanøtter og knus ritz kjeksene. Jeg kjørte peanøttene i en mixmaster/blender for å knuse dem og knuste kjeksene med hendene.

Bland det med marengsen.

Ha blandingen i en rund springform og stek nederst i ovnen på 175 grader i 25 minutter.

Sjokoladefyll:

  • 150 g lys kokesjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 1 ss sukker
  • 60 g margarin

1) Smelt sjokoladen.
2) Smelt deretter smøret og avkjøl litt.
3) Bland deretter sammen sjokoladen, sukkeret og smøret.
4) Tilslutt blander du inn eggeplommene veldig godt.

Smør sjokoladeblandingen over kaken. Sett den i kjøleskapet og la den avkjøle seg.

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • peanøtter, hakket
  • 50 g sjokolade, raspet

Løsne kaken fra springformen og legg den på et serveringsfat. Pisk kremfløte til krem og smør et lag over kaken.

Ha litt av kremen i en krempose med tipp og sprøyt kremen oppover kanten på kaken som på bildet over. Jeg brukte Wilton 22 tipp til kremen på sidene.

Dryss peanøtter og raspet sjokolade over kaken.

Ha resten av kremen i en krempose med en 1M tipp. Lag små kremtopper rundt langs kanten av kaken.

Så er snickerskaken ferdig! Oppbevar den tildekket i kjøleskapet.

Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake.

Snickerskaken er en perfekt kake å server når du får besøk.

Kaken har en herlig marengsbunn med knuste ritzkjeks og peanøtter, deilig sjokoladefyll og er toppet med krem, peanøtter og revet sjokolade.

Thea

38 kommentarer

  1. Nina Ch. Bruland

    Hei

    Hadde familiebesøk i dag, og serverte denne nydelige kaken med stor suksess! Heldigvis var der litt til overs:-) Kan anbefales på det sterkeste!!!:-)
    PS: Jeg gjorde den med enkle grep om til en litt «sunnere» kake.

    1. My Little Kitchen

      Hei, Nina! Så bra at kaken falt i smak :)

    2. Anonymous

      Lurer på om du brukte usaltet peanøtter elr ike?

    3. My Little Kitchen

      Jeg brukte salte peanøtter :)

  2. Bra blogg, Thea!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    1. My Little Kitchen

      åå, så gøy! Tusen takk, magne :)

  3. Snickerskake er sååååååå godt :D
    Har laget denne noen ganger ja…
    Jeg pleier å blande vaniljekrem og krem å ha på toppen, fordi jeg liker ikke så veldig godt krem og det smaker kjempegodt :D
    Kjekt å følge bloggen din, du er veldig flink. Og så er vi jo fra samme bydel også! Hihi :D

    1. My Little Kitchen

      Hei, Anne-Irene! Ja, det er veldig godt å blande vaniljekrem og krem. Jeg pleier å gjøre det på kaker som pavlova. :)

      Tusen takk! Veldig kjekt at du liker bloggen min og følger den :D

      Thea

  4. Hei!
    Denne kaken så alldeles nydelig ut! Nå har det seg slik at jeg tåler ikke krem eller melkeprodukter så godt. Har du noe forslag til noe annet man kan pynte med/ha på toppen i stedet for krem?

    1. My Little Kitchen

      Hei!Jeg vet dessverre ikke. Er det noen andre som har noen forslag?

      Thea

    2. Du kan jo prøve med italiensk marengs? :)

    3. Anonymous

      Jeg har en sønn med melkeproteinintoleranse og har eksperimentert en (god) del..! Denne kaken skal jeg lage med Alpro soya airy&creamy, vispbar soyafløte (eller en havrefløte). Den piskede fløten blander jeg ca 50/50 med Iduns Mors hjemmebakte kakefyll m. romsmak (fått bekreftet at aromaen ikke inneholder melkeproteiner). Resultatet blir nesten som vanlig fløtekrem… kakefyllet gir kremen passe fast konsistens, og for meg som ikke er overmåtelig glad i kremfløte – synes jeg denne faktisk er bedre en vanlig kremfløte… Gleder meg allerede! :)

    4. Anbefaler deg å prøve laktosefrie produkter :)

    5. Kaken er veldig god som den er så jeg anbefaler og ikke ha krem på ;-)
      Strø med hakkede nøtter direkte på sjokoladen og det blir kanskje ikke så vakkert men godt og den holder seg mye lenger …

  5. Anonymous

    Hei!

    Jeg baker også denne kaken, men med en litt annen vri.
    Jeg bruker litt mer peanøtter (3,3) og kjeks (27), steker den i to små langpanner.

    I kremen smelter jeg vanlig kokesjokolade, smør + en bs kaffe. Pisker egg og sukker til eggedosis og vender det inn i den noe avkjølte kokesjokoladeblandingen. Kremen piske stiv og tilsettes blandingen.

    Smør 1/2-parten av kremen på den ene bunnen, legg den andre oppå, smør på resten av kremen på toppen. Strø på peanøtter rett før servering.

    Den blir litt «røffere» enn din vakkert pyntet, siden jeg ikke smører/sprøyter noe på sidene. Men god er den…. farlig god :)

    Hilsen Hebe

    1. My Little Kitchen

      Takk for tips! :) Den høres veldig god ut!

  6. Anonymous

    Hei
    Jag baker denne ofte, men jeg bruker altid to bunner og legger fløte i mellom dagen før den skal serveres, så blir den myk. Jeg bruker også litt flere ritzkex. kjempe god kake og favoritt hos familien :)

    1. My Little Kitchen

      Mmm, høres godt ut! Takk for tips :)

  7. Anonymous

    Hei, bare et spørsmål: Bruker du salte eller usaltede peanøtter?
    Tusen takk for en fin blogg.

    1. My Little Kitchen

      Hei, jeg bruker salte peanøtter :) Veldig kjekt at du liker bloggen min!

  8. Anonymous

    Er veldig godt om du blander kremost og melis inn i kremen :D

    1. My Little Kitchen

      Takk for tips! :)

  9. Jeg pleier å lage denne litt annerledes jeg også. Lager den i rund springform, men med krem først og sjokoladen på toppen.
    Sjokoladen lager jeg ved å piske egg og sukker til eggedosis, og smelte sjokoladen i varm fløte, og blande sammen, da blir den myk og deilig å spise.
    Pynter med bare peanøtter på toppen.
    I min familie kalles den peanøttkake.

    Til dere som ikke tåler melkeprodukter.. Denne kaken er også supergod uten krem, og fløten i sjokoladen kan man bare droppe.

    1. Sorry, bruker visst smør i sjokokremen jeg også, men til de med allergi, så er det vel bare å bruke klarnet smør, da skal den være fri for melkeprodukter.

    2. Jeg bruker nøttesmør eller peanutsmør…

  10. Anonymous

    Hei;) veldig bra blogg, og dette ser kjempe godt ut, men lurte på hvilken tipp bruker du til kremen på sidene er det også 1M ?

    1. My Little Kitchen

      Takk! Jeg brukte Wilton 22 tipp til kremen på sidene :)

      Thea

  11. Anonymous

    Hei. Nå står bunnen i ovnen:-). Kaken skal være til farsdag i morgen. klem Jeanette

  12. Anonymous

    Jeg har et tips til, prøv med peanøttsmør i kaken, istede for rene peanøtter, og lag en karamellsaus (som stivner) for å ha på toppen.. mmmm nydelig :)

  13. My Little Kitchen

    Takk for tips! :)

  14. Har lagd denne kaken flere ganger, men med en liten variant (i langpanne og så delt i to, for å få to lag kake. Men denne gangen lagde jeg denne varianten og den ble kjempe god, jeg antar du kanskje brukte en litt større rundform enn meg, så jeg fikk et ganske tykt lag sjokolade, så den ble ekstra mektig. Men det gjør ikke noe, for da kan vi ta mindre stykker og den varer lengre :D
    Super kake, utrolig blogg, følger den religiøst! :D
    Hilsen Lill

  15. Anonymous

    Så artig! :)

  16. Anonymous

    Nå står kaken i ovnen, og snart begynner jeg med sjokoladefyllet :-) Spent på om min kake blir seende like fin ut som din, hehe! Fantastisk fin blogg du har, og helt utrolig at du bare er 17 år gammel! Stå på :-)

    1. Tusen takk for det! Håper kaken faller i smak :-)

  17. Anonymous

    Hei!
    Jeg har pisket marengsen i kanskej 15min nå, den stivner ikke, skal den være like stiv som krem?

    1. Hei! Marengs skal være stivere enn krem. Du skal kunne holde bollen opp ned uten at marengsen faller ut. :-)

  18. Anonymous

    Hei, hva er diameteren på springformen du brukte?

    1. Hei! Brukte en 23 cm form :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *