Langpanne sjokoladekake med glasur

Langpanne sjokoladekake med glasur, non-stop og seigemenn er en klassisk barnebursdagskake. Denne kake tar ikke lang tid å lage og den er enkelt pyntet med non-stop og seigemenn. Barna kan være med å pynte kaken selv. Sjokoladekaken smaker kjempegodt og er en populær kake i barnebursdag!

Oppskriften passer til en langpanne.
Sjokoladekake:

  • 6 dl sukker
  • 4 egg
  • 250 g smør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 10 dl hvetemel
  • 5 dl melk

Visp egg og sukker til eggedosis.

Ha i smeltet smør.

Ha i kakaopulveret.

Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Bland godt sammen.

Rør inn melk.

Hell røren i en langpanne. Stek ved 180 grader i 40-50 minutter.

Glasur:

  • 200 g melis
  • 2 ss smør
  • 5 ss sterk kaffe (kan erstattes med smør)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver

Ha melis, kakaopulver og vaniljesukker i en skål. Tilsett smør og eventuelt kaffe. Bland alt godt sammen og rør til glasuren blir jevn og fin. Smør glasuren utover kaken før den blir helt kald.

Pynt:

  • 1 pose non-stop
  • ca. 1/2 pakke seigemenn

Så er det bare å pynte kaken. Jeg la først non-stop rundt kanten på kaken.

Deretter pyntet jeg med seigemenn og non-stop på resten av kaken.

Ferdig pyntet sjokoladekake klar for barnebursdag!

Du finner flere tips til barnebursdag her!

Thea

23 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei
    Brukte du 5 ss Kaffe eller smør?

    1. Jeg brukte smør :)

  2. Anonymous

    Hei thea :))) du er jammen flink!!! Og den kaken er nå.blitt min favoritt,Nam,Nam :)))

    1. Så gøy å høre! Tusen takk :)

  3. Anonymous

    Hei hvor stor størrelse er det på kakeforma ??

    1. Formen er på størrelse med en vanlig langpanne, altså et stekebrett :)

  4. Anonymous

    Blir ikke 200 g melis 2 dl melis?

  5. Anonymous

    Kan du oppgi størrelsen i cm. Lengde og bredde. «Vanlig langpanne» hjelper ingenting.

    1. Jeg brukte en 25×40 cm form. Den er på størrelse med en vanlig stekebrett/langpanne som passer i ovnen :)

  6. Anonymous

    hei, prøver kaken din nå, men hvor i ovnen skal den stekes?

    1. Det er alltid i midten med mindre noe annet er skrevet :)

  7. Anonymous

    Okei, den ble så mørk skjønner du, hehe så var litt usikker.

    1. Du kan legge et bakepapir over toppen av kaken hvis den tar farge for fort :)

  8. Anonymous

    Skal det brukes smeltet smør i glasuren ?

    1. Ja, smeltet smør :-)

  9. Anonymous

    Hei. Står i oppskriften at glasuren skal på før kaken blir kald. Lagde kaken dagen før for å spare tid, har ikke satt på glasur enda for jeg er redd for sprekker i glasuren om jeg legger kaken i kjøleskapet over natten. Skal sette på glasur i morgen, burde jeg varme kaken litt da? Eller tror du det går fint å ha på glasuren på en «kjøleskap-temperert» kake? Eventuelt la den stå på kjøkkenbenken i noen timer før jeg setter på glasur?

    1. Hei! Det går helt fint å ta glasuren på kaken når den er kald :-)

  10. Anonymous

    Hvilke kaffe kan man bruke til glasuren? :)

    1. Svart kaffe, for eksempel Friele :-)

  11. Er det 2 ss vaniljesukker?? Er det ikke litt mye det?

    1. Det er en stor sjokoladekake, så pleier å bruke 2 ss vaniljesukker. Men du kan redusere det hvis du vil :-)

  12. Anonymous

    kan du skrive i gram til meg?

  13. Hei. Jeg laget denne I helgen,men brukte kun 5 dl med sukker og byttet ut kakao med oboy. Mildere til barna, ble supergod☺
    Men til en tundform. . Halvere oppskriften da? Hva tror du? I såfall, hvor mange grader I ovnen og hvor lenge?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *