Smashkake

I dag skal jeg friste dere med denne herlige og utrolig gode smashkaken. Kaken har deilige lag av, marengsbunn med smash og ritzkjeks, sjokolade, vaniljekrem og er toppet med krem og smash. Den er rett og slett smashing god!

Oppskriften på denne herligheten fikk jeg av Mona som fant oppskriften på denne bloggen. Jeg hadde aldri hørt om smashkake før, så det var gøy å prøve en helt ny og spennende kake. Dette er en kake du bare må prøve!

Kakebunner:

  • 5 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 75 g ritzkjeks
  • 125 g smash sjokolade

Ha smash og ritzkjeks i en plastpose og bruk en kjevle til å knuse det.

Skill eggene.  Sett eggeplommene til side. Pisk eggehvitene stiv. Tilsett sukker og pisk til stiv marengs. Bland i knust smash og ritzkjeks.

Ha bakepapir i bunnen av to like store springformer og spray dem med formfett. Dersom du bare har 1 av samme form, kan du bruke samme form og steke i den 2 ganger. Jeg brukte en 23 cm springform. Du kan også bruke en langpanne istendenfor.

Hell halvparten av marengsen i hver form. Stek ved 175 grader i 20-25 minutter. Avkjøl bunnene før du tar de ut av formen.

Sjokoladeglasur:

  • 4 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 60 g smør
  • 200 g lys kokesjokolade

1) Smelt smør i en liten kjele. Tilsett sjokoladen som du har delt opp i biter. Smelt på svak varme.
2) Ta kjelen av platen. Tilsett sukker og eggeplommene.
3) Visp kraftig til du får en jevn sjokoladekrem. Avkjøl litt.
4) Smør sjokoladekremen på toppen av begge kakebunnene.

Sett bunnene i kjøleskapet i 1 time slik at sjokoladen stivner.

Legg en av kakebunnene på et serveringsfat.

Fyll:

  • 5 dl vaniljekrem
  • 50 g smash, grovhakket

Fordel vaniljekremen utover bunnen.

Strø over grovhakket smash.

Legg den andre bunnen oppå.

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g smash

Pisk kremfløte til krem. Ha kremen på toppen av kaken.

Strø tilslutt over grovhakket smash og så er smashkaken ferdig!
Kaken smaker best samme dag, og den bør oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

Klar til servering!

Tips! Kaken smaker veldig godt servert med ferske jordbær ved siden av. Du kan også lage den med jordbær inni hvis du vil :)

Kaken har deilige lag av, marengsbunn med smash og ritzkjeks, sjokolade, vaniljekrem og er toppet med krem og smash.

Denne smashkaken er rett og slett smashing god!

Tusen takk for oppskriften, Mona!

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!

Instagram: @mylittlekitchenthea

Thea

41 kommentarer

  1. Anonymous

    hvor har du kjøpt det fine kake «lokket» :)

    1. My Little Kitchen

      Kakelokket er fra Riviera Maison :)

    2. Anonymous

      hvor mye sjokolade skal man bruke til smelting?

    3. My Little Kitchen

      200 g lyskokesjokolade til smelting :)

  2. Hei, Thea!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    1. My Little Kitchen

      Så gøy! Tusen takk, Magne :)

  3. Denne kaken så helt hinsides god ut! Skal prøves!! :D
    Minner litt om snickerskaken og den og er jo fantastisk!

    1. My Little Kitchen

      Ja, denne kaken må du prøve! Den minner om snickerskaken og er minst like god :)

  4. Anonymous

    Liker ikke kaker engang, bortsett fra oreokake, men denne er jeg sikker på jeg kommer til å eeelllllske:):) Måpte da jeg leste oppskriften på denne:) Er allerede gang med å skrive den ned! Takk, takk takk:)

    1. My Little Kitchen

      Denne kaken må du prøve. Håper den faller i smak :)

      Thea

  5. Anonymous

    naaaaaaaam!!!!!!! Fantastisk!! Å takk til VG som delte bloggen :D
    mvh,monica

  6. Uff… og jeg som på en måte har tenkt og slanke meg! Denne er lagret :)

    1. Samme her… Men.. Det er søndag i dag og i helgen er det vel lov å synde litt? ;)

  7. så deilig blogg!!! hurra for ny inspirasjon og inspirernde folk! legger deg til «sharing greatness» linken på bloggen min. Stikk gjerne snuta innom og link opp noen som inspierer deg om du vil, uansett takk for en flott side! gleder meg til å lese deg videre

    mvh Renate
    http://www.thegrandproject.blogspot.no/p/where-i-find-my.html

    1. My Little Kitchen

      Hei Renate! Jeg er glad bloggen min inspirerer deg og at du vil følge bloggen videre :)

  8. Heisann!
    denne skal prøves, men med «verdens beste» krem (dvs vaniljekrem og vanlig blanda) da mannen ikke liker vanlig krem..
    Men mitt spørsmål er: selve bunnene, hvor lenge holder de? f. eks kan de lages 1-2 dager på forhånd før de pyntes? (i kjøleskap da..?

    1. Hei, Isabell! Jeg har bare laget bunnene til samme dag, men det går sikkert fint å lage dem dagen før. :) Thea

  9. Anonymous

    Heisann!

    Har du noen kcal verdier på dette kaliberet?

    ;)

    1. My Little Kitchen

      Nei, dessverre det vet jeg ikke.

  10. Anonymous

    Oi oi, så deilig den ser ur. Skall helt sikker prøve!

    1. My Little Kitchen

      Ja, denne kaken må du prøve! Veldig god :)

  11. Vurderer å bake denne kaken i morgen på 14 års bryllupsdagen min :)

  12. Anonymous

    Hei, jeg har nå pisket marengsen i 60 min,
    men den blir ikke helt stiv :(
    Hvorfor det ?

    1. da har du nok vært litt uforsiktig da du skilte eggene, fått med litt eggeplomme oppi det hvite.. :-/

    2. Anonymous

      Det kan godt hende. Måtte uansett lage nytt marengs,
      for den første sank sammen da jeg tok den ut av ovnen.
      Men gud for en kake, den smakte nydeeelig =)

  13. Anonymous

    Hei,denne må jeg prøve i jula :-) Går det an å lage den dagen før en skal bruke den?
    Hilsen Margit

    1. My Little Kitchen

      Hei Margit! :)
      Du kan fint lage bunnene med sjokoladen dagen før, men ville tatt på kremen og fyllet samme dag. Smashene blir myke over natten og det smaker ikke like godt ;)

      Kos deg med bakingen!
      Thea

  14. Anonymous

    Den så farlig god ut! Jeg har veldig lyst til å bake den! :)

    1. My Little Kitchen

      Det har du rett i, den er farlig god! Kos deg med bakingen :)

  15. Anonymous

    prøvde den i går:-) den var kjempe god:-):-)

  16. jeg prøvde den for en stund siden. den var super god!

    1. Så kjekt at kaken falt i smak :)

  17. Witaj
    Dzięki za przepis i pomysł
    Będę zaglądać i piec :***
    Pozdrawiam balerinka- Aneta

  18. Anonymous

    Hvor mange poser med smash brukte du??

    1. Ca. 2 poser smash :-)

  19. Anonymous

    Lagde du vaniljekremen selv?

    1. Hei! Ikke denne gangen, jeg brukte Piano vaniljekrem :-)

  20. Hei, plages ned bunnene de blir så bløt under, tips eller ?

    1. Hei! Det har jeg ikke opplevd og er dessverre ikke sikker på hvorfor det skjer. Men samtidig skal bunnen være ganske seig :-)

  21. Kan bunnene fryses?

    1. Bunnene bør ikke fryses, men de kan lages dagen før montering av kaken. Oppbevar tildekket i kjøleskapet :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *